5 voordelen van de USB-C!

Een USB type C aansluiting staat erom bekend dat deze sneller, dunner en in het algemeen beter is. Maar wat zijn nou de precieze voordelen van de USB-C? In dit bericht zullen 5 voordelen worden besproken waardoor u een betere kennis krijgt over dit nieuwe USB type! Het is belangrijk om te weten dat de USB type C een andere aansluiting is en geen versie. 

USB-C

 

Als eerste is de overdracht met behulp van een USB-C van veel betere kwaliteit. Type C kan een overdrachtssnelheid bereiken tot 10 Gbps (gigabyte per seconde)! U zou er bijna een snelheidsboete voor kunnen geven! Dit maakt type C 20 keer sneller dan de USB 2.0 die tot 480 Mbps (megabyte per seconde) gaat. Hij is ook 12 keer sneller dan de FireWire 800 en twee keer zo snel dan de USB 3.0! Ten tweede is type C ook stukken sneller met laden. de USB-C kan tot maar liefst 11 keer sneller laden dan een reguliere USB-kabel!

Ten derde is de USB Type C enorm compact. De connector is juist erg slank vormgegeven waardoor het dit type zo compact maakt. Dit zal in de toekomst er voor zorgen dat de vormgeving van gadgets nog slanker zullen zijn. Het vierde voordeel is dat de type C aansluiting voorkomt dat u constant zit te stoeien om de USB connector correct in de aansluiting te krijgen. Dit is volledig verleden tijd met dit type omdat type C een gedefinieerde boven- of onderkant heeft. 

 USB-C Reverse

 

En als laatste voordeel! Grotere leveranciers gaan in de toekomst werken met één enkele aansluiting met een USB-ingang! In de toekomst heeft u dus geen ontelbare kabeltjes meer nodig maar kunt u een enkel kabeltje gebruiken. Dit voorkomt ook het in de knoop zitten van allerlei snoeren die overal naar toe lopen.

 

Geplaatst in Algemeen door Remi Klijn

Reacties

Voeg reactie toe