Hoe haal alles uit je apparaat met de Satechi USB-C Multiport MX Adapter?

Wat kan je met de Satechi USB-C Multiport MX Adapter?

De Satechi USB-C Multiport MX Adapter is een multiport adapter die al jouw randapparatuur verbind met je laptop. Zo kun je bijvoorbeeld 2 monitoren aansluiten of je laptop opladen. Deze multiport adapter maakt van een USB-C ingang veel verschillende ingangen super handig dus! Met deze multiport kun je ook bedraad internetten en een koptelefoon aansluiten. Een Micro/SD-card kan er ook in, er zit namelijk een reader in, hierdoor kun je je bestandengemakkelijk overzetten. Dit kan je allemaal doen met de adapter aangezien de adapter maar liefst 10 poorten heeft. De handleiding van Satechi USB-C Multiport MX Adapter vind je hier.

Let op: De USB-aansluitingen ondersteunen het niet om een apparaat op te laden en ze bieden ook geen ondersteuning voor CD-lezers, inclusief de Apple Superdrive. 

De snelheden van de ingangen zijn:

- Dubbele 4K HDMI-uitgang - één poort tot 60 Hz, één tot 30 Hz
- Opladen via USB-C PD - tot 100 W (~ 15 W gebruikt voor gebruik)
- Gigabit Ethernet (1000Mbps)
- USB-C-gegevenspoort - tot 5 Gbps- 2 x USB-A 3.0 datapoorten - tot 5 Gbps
- Micro/SD-kaartlezers
- 3,5 mm audio-aansluiting

Afmetingen: 13 x 6 x 1.5 cm, 180 g

Silicon Motion

Om de twee schermen te gebruiken heb je een software nodig genaamd: Silicon Motion. Deze software is nodig om de twee schermen te verbinden. Als je 1 monitor op de adapter aansluit, haal je een maximale resolutie van 4K op 60 Hertz.
Als je 2 monitoren op de adapter aansluit, haal je een maximale resolutie van 4K op 30 Hertz. De Silicon Motion software is beschikbaar voor veel verschillende besturingssystemen, zoek of jouw besturingssysteem hier tussen staat.

Meerdere beeldschermen aansluiten op Apple M1 en M2

In tegenstelling tot de meeste multiport is de Satechi USB-C Multiport MX Adapter wel te gebruiken met zowel de M1 als de M2 van Apple. Dit onderscheid de Satechi USB-C Multiport MX Adapter van de andere mulitports omdat de multiport van Satechi te gebruiken is met de M1 en M2 kun je gemakkelijk op verschillende Apple apparaten de Satechi USB-C Multiport MX Adapter gebruiken. De multiport is gemakkelijk te gebruiken door de Silicon Motion software deze software is nodig om verschillende beeldschermen te gebruiken of voor andere functies van de multiport.

Bekijk hier de trailer van de Satechi USB-C Multiport MX Adapter:

Geplaatst in MacBook door Lucas Rijnen