Dynamic

dynamic-bike-care

Dynamic bestaat al meer dan 30 jaar en richt zich volledig op de fietsers. Van een fietsonderhoudsset tot remreiniger en van kettingolie tot montagepasta. De onderhoudsmiddelen van Dynamic zorgen voor een langere levensduur van jouw fiets en een betere fietsrit. Opzoek naar een onderhoudsmiddel voor een specifiek onderdeel of liever iets wat het gehele frame kan reinigen? Geen probleem, neem een kijkje in ons uitgebreidde assortiment. Geniet van een soepelere pedaalslag, een stillere aandrijflijn en het simpele plezier om je sneller te voelen.

Aanbieding
Dynamic All Round Lube refill 500ml

Normale prijs: € 39,99

Aanbieding prijs € 24,99

Aanbieding
Dynamic All Round Lube 250ml

Normale prijs: € 22,99

Aanbieding prijs € 19,99

Item 1 tot 32 van 50

Fiets onderhoud

Wanneer je een fanatiek fietser bent is de fiets één van jouw meest kostbare bezitten. Iets wat je goed wilt beschermen en onderhouden. Je wilt er immers voor zorgen dat jouw fiets jaren meegaat. Met de schoonmaakmiddelen, waxproducten en gereedschappen van Dynamic verleng je de levensduur van je fiets en verbeter je jouw fietsritten.

Fietsonderdelen schoonmaken

Sommige onderdelen van de fiets benodigen specifieke schoonmaakmiddelen en reinigingsproducten om geen schade op te lopen. Wees daarom altijd voorzichtig met het kiezen van de juiste middelen. Bedenk van te voren welke onderdelen en soorten materialen je wilt behandelen. 

Gehele fiets reinigen

Ben jij iemand die liever voor de grote aanpak gaat? Kies dan voor een middel dat je op alle onderdelen en soorten oppervlakken kunt gebruiken. 

Over Dynamic

Het assortiment van Dynamic is te onderscheiden in verschillende productgroepen. Hierbij staat het reinigen en beschermen van de fiets (onderdelen) centraal. 

Clean (schoonmaakmiddelen voor fietsen):

De schoonmaakmiddelen van Dynamic bieden reiniging voor vrijwel alle onderdelen van een fiets. Voor elk materiaal, alle componenten en elke gelegenheid is er wel een schoonmaakmiddel beschikbaar. Of het nu om jouw racefiets, mountainbike, gravelbike of e-bike gaat. Met de Dynamic schoonmaakmiddelen maak je gemakkelijker en sneller dan ooit je fiets schoon. Trotseer elke uitdaging en fiets de paden die niemand anders ooit durfde te nemen!

Lube (oliën en wax voor fietskettingen):

Wil je dat je ketting super soepel loopt? Gebruik dan één van de kettingoliën of kettingwaxen van Dynamic. Het belang van een soepele ketting wordt nog vaak onderschat. Een goed gesmeerde ketting is namelijk niet alleen duurzamer, maar loopt ook efficiënter. Het juiste smeermiddel voor je racefiets of mountainbike vermindert wrijving in de fietsketting. Dit zorgt uiteindelijk weer voor minder slijtage. Daarnaast is de ketting zo ook beschermd tegen roest en corrosie.

Het juiste smeermiddel beschermt de aandrijflijn tegen slijtage, corrosie en roest. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat jouw fiets langer meegaat en onderdelen minder snel vervanging nodig hebben. Welk smeermiddel je gebruikt is afhankelijk van de omgeving waarin je vaak fietst of gaat fietsen. Kies bijvoorbeeld voor een droog smeermiddel bij het rijden in droge omstandigheden. Regent het vaak waar jij rijd of fiets je in natte omstandigheden? Gebruik dan de Dynamic wet lube als smeermiddel. Het allround smeermiddel is de beste keuze in wisselende omstandigheden.

Heeft een E-bike een specifiek kettingsmeermiddel nodig?

Jazeker. Elektrische fietsen worden namelijk geconfronteerd met heel andere omstandigheden dan fietsen die niet worden aangedreven door een elektromotor. De e-bike specifieke kettingolie van Dynamic is bestand tegen deze extreme omstandigheden en beschermt tegen roest, corrosie, vuil en slijtage.

Assamble (gereedschappen en hulpkits voor fietsen):

Alle fietsonderhoudstools van Dynamic zijn speciaal ontworpen voor gebruik op de fiets. De juiste borstels, doeken en sponzen maken het een stuk makkelijker om jouw fiets een grondige bikewash te geven. De verschillende soorten borstels en schoonmaakhulpmiddelen zijn ontworpen om vuil uit alle hoeken en gaten van je fiets te verwijderen. Doordat deze hulptools op maat zijn gemaakt voorkom je dat jouw kostbare fiets beschadigd raakt.

Met de hoogwaardige microvezeldoeken van Dynamic droog je je fiets na het schoonmaken gemakkelijk af. Het drogen van je fiets na het schoonmaken is belangrijk om corrosie, roest en vlekken te voorkomen. Ook voor het aanbrengen van verzorgingsproducten of een finishing spray kun je een poetsdoek gebruiken.

Protect (beschermingsmiddelen voor fietsen):

Gevoelige onderdelen hebben fietsspecifieke bescherming nodig om ervoor te zorgen dat ze in topvorm blijven. De beschermingsmiddelen van Dynamic zijn speciaal ontwikkeld voor fietsen. Je kunt ze daardoor veilig gebruiken op lak, onderdelen en bijvoorbeeld op carbon, titanium of aluminium oppervlakken. Wanneer je fietst binnen intensieve omgevingen vraagt dit het meeste van jouw mountainbike, e-bike of gravelbike. Na het reinigen moet de fiets daarom worden beschermd tegen vuil, vocht en modder. 

Met de water- en vuilafstotende siliconenspray Fabulous Finish is het eenvoudig om je frame en fietsonderdelen te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Voornamelijk als je onderdelen van leer, carbon of kunststof wilt behandelen is het verstandig om deze op siliconen gebaseerde spray te gebruiken. Het makkelijke gebruik van de spray zorgt ervoor dat je ook moeilijk bereikbare onderdelen kunt bereiken.

Om je fiets na het schoonmaken af te dichten met een coating, is het slim om een beschermende Wax te gebruiken. Met dit waxproduct kun je jouw fiets oppoetsen en tegelijkertijd beschermen tegen bijvoorbeeld zout en zand. Bovendien beschermt Protective Wax ook tegen corrosie en roest.