De beste headset voor gamers!✅

De juiste gamer headset kan niet alleen jouw gaming setup verbeteren, maar stelt je ook in staat om volledig in het spel op te gaan. Of ze nu bedraad of draadloos zijn, beide soorten headsets hebben hun voordelen.

Gamer headsets bieden een praktische oplossing voor al je gaming audiobehoeften. Maar, zoals met elke soort technologie, zijn er een overvloed aan opties op de markt. Om je te helpen de juiste keuze te maken, zetten wij de belangrijkste factoren op een rij waarmee je bij jou keuze rekening moet houden. Na het lezen van dit artikel zul je een veel beter idee hebben van wat je in een gamer headset moet zoeken.

1. Gamer headsets: bedraad of draadloos?

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken bij het kiezen van een hoofdtelefoon is of je al dan niet voor draadloos kiest. We zijn allemaal gewend te denken dat wat meer kost betere kwaliteit is - draadloos kost zeker meer - maar er zijn voor- en nadelen aan beide opties. Wij zetten ze voor je op een rijtje, zodat je de beste keuze voor jouw behoeften kunt maken.

Draadloze verbinding verkleind de mogelijkheid van statische elektriciteit en gekraak waar 3,5 mm verbindingen gevoelig voor zijn. Ze maken ook komaf met de kabels die jouw installatie onoverzichtelijk maken en jouw kamer rommeliger. Ze lijken altijd ofwel te kort om comfortabel te zijn, of lang genoeg om verstrikt te raken in de wielen van je game stoel.

Maar, bijna alle draadloze hoofdtelefoons leveren een beetje in op de geluidskwaliteit. Het is makkelijker om meer geluid uit een hoofdtelefoon met kabel te krijgen. En zoals gezegd, de kosten zijn altijd een belangrijke factor. Hoewel het verschil elk jaar kleiner wordt, gaapt er nog steeds een prijsverschil tussen hoofdtelefoons met kabel en draadloze gamer hoofdtelefoons.

Draadloze audio is ook minder betrouwbaar in de game om een groot aantal redenen; de belangrijkste is dat je headset kan afgaan. Als je te lang speelt of tussen twee sessies door vergeet op te laden, kan je draadloze headset op een kritiek moment van je game party uitvallen!

Zoals je kunt zien, is er geen beste standaardoptie. Het komt niet alleen neer op voorkeur, maar ook op doel. Als je je headset gebruikt om een professionele gamer te worden, ga dan niet voor draadloos. Je hebt het subtiele voordeel van het bekabelde model nodig en de betrouwbaarheid van onbeperkt vermogen. Als je slechts een gelegenheidsstrijder bent, is draadloos misschien comfortabeler en handiger.

2. Gamer headset aansluitingen

Als je voor een draadloze gamer headset gaat, moet je letten op de fysieke aansluitmogelijkheden van je headset. De beste headsets bieden meestal verschillende connectiviteitsopties. Als je een laptop gamer bent, denkt u misschien dat draadloos de beste oplossing is, maar je moet er rekening mee houden dat je draadloze headset nog steeds een USB-poort in beslag kan nemen voor zijn dongle. Als je te weinig USB-poorten hebt, kies dan voor de traditionele aansluiting.

3. Geluidskwaliteit van een gamer headset

Een gamer headset biedt superieur, helder en duidelijk geluid in vergelijking met traditionele luidsprekers, wat essentieel is om op je best te klinken tijdens het gamen! Veel headsets voor gamers bieden ruisonderdrukking, waarbij kleine microfoons worden gebruikt die luisteren naar het geluid om je heen. Deze geluiden worden vervolgens geanalyseerd door microchips in de gamer headset en er wordt een tegensignaal geproduceerd dat de ruis opheft. Gamer headsets worden geleverd met een ingebouwde microfoon waarmee je kunt communiceren met jouw gaming vrienden of teamgenoten tijdens het online spelen. In teamspellen is het essentieel dat je voortdurend communiceert met je teamgenoten. Vertrouw bij het kiezen van het beste geluid op je instinct en je oren. Je moet jouw lijst beperken op basis van je budget en wat voor jouw essentieel is. Als je een koptelefoon moet kiezen die niet helemaal aan al je criteria voldoet, geef dan altijd de voorkeur aan de geluidskwaliteit die zeker is!

Op onze site SB Supply heb je een ruime keuze aan gamer headsets die in elk budget passen!

4. Gamer headset comfort

Voor sommige gamers kan het comfort van de gaming headset belangrijker zijn dan de geluidskwaliteit. Als je een tijdje gaat gamen, heb je een comfortabele headset nodig. Het beste advies dat wij je kunnen geven is om comfort als een van de belangrijkste criteria te beschouwen bij het maken van jouw definitieve keuze.

5. Uiterlijk en ontwerp van gamerheadset

Het ontwerp van gamerheadsets is een van de meest benadrukte aspecten in de audiowereld. Voor sommige gamers zal dit niet van belang zijn, maar voor andere gamers zullen zij het perfecte ontwerp en de esthetische uitrusting willen hebben!

Ben je er nog niet uit wat de game stoel betreft? => klik HIER

Na de RGB/LED-gamingstoel HIER, zijn gamer headsets langzaam maar zeker rekening gaan houden met dit mode-effect. Je hebt dus een ruime keuze om aan de criteria van elke speler te voldoen!

Dingen om te onthouden:

In vergelijking met draadloze headsets zijn bedrade headsets relatief goedkoop. Ze hebben vaak meer functies tegen een lagere prijs, waardoor ze een goede koop zijn voor gamers met een budget. De kwaliteit van de constructie, met name comfort en duurzaamheid, moet een van je hoogste prioriteiten zijn bij het zoeken naar een gamerheadset.

Geplaatst in Gaming door Bram Mathijssen