Hoe werkt het digitale visitekaartje?

Alles wordt steeds meer digitaal, ook de werkwereld digitaliseert. Waarom zou je dan nog verouderde analoge visitekaartjes gebruiken? In deze blogpost laten we je kennismaken met het digitale visitekaartje. Wat het kan doen, hoe je een digitaal visitekaartje maakt en hoe je je digitale visitekaartje nooit meer vergeet!

Wat is een digitaal visitekaartje?

Het digitale visitekaartje is een bestand dat, net als een traditioneel visitekaartje, gegevens over een bedrijf en een persoon bevat. Nieuw is dat je naast je functie, naam, contactgegevens en bedrijf ook digitale aspecten zoals video's, foto's en social media-accounts kunt opnemen en natuurlijk dat je die digitaal kunt delen.

Het doel is om zo gemakkelijk en zo snel mogelijk met veel klanten in contact kunt komen en in contact te blijven. De voordelen hiervan zijn eenvoudige communicatie, gebruiksvriendelijkheid, er is niet veel geheugen nodig, dat het visitekaartje niet verloren kan gaan en uniciteit. Met een digitaal visitekaartje blijft je in het geheugen en in de smartphone van jouw klanten. 

Digitaal visitekaartje maken

Er zijn veel verschillende aanbieders van digitale visitekaartjes, maar de creatie is zeer vergelijkbaar. In deze blog zullen we het je uitleggen aan de hand van de App POPL.

Je maakt een digitaal visitekaartje, vergelijkbaar met het aanmaken als een profiel op sociale media.

Stap 1: Registratie

Je kunt inloggen met je e-mail,  je Google-account of je Facebook-account. De naam die je invoert is niet erg belangrijk en kan later worden gewijzigd. 

Stap 2: Persoonlijke gegevens

Hier kun je alle standaardinformatie invoeren, dezelfde die je op een analoge visitekaartje kunt vermelden: een foto van jou, het bedrijfslogo, informatie over je functie en eventueel je geslacht en verjaardag. 

Stap 3: Het creatieve deel

Nu komen we bij de echte innovatie van het digitale visitekaartje, de digitale links. Hier kun je je creativiteit op loslaten, van social media profielen tot e-mailadressen en telefoonnummers tot muziek en betaalmethoden, alles is mogelijk. 

Het digitale visitekaartje is dus de moeite waard voor alle professionals! 

Hoe werkt het digitale visitekaartje? 

Het digitale visitekaartje werkt via NFC, hetzelfde systeem waarmee je ook met je smartphone kunt betalen. De andere persoon heeft hiervoor de app niet nodig, alleen de NFC-functie. Degene die zijn/haar gegevens met het digitale visitekaartje wilt delen heeft buiten de app een POPL accessoire nodig.

iPhone-hoesjes met geïntegreerd digitaal visitekaartje 

De Nomad Sport beschermhoes zien er niet alleen goed uit, maar zorgen er ook voor dat je optimaal van uw iPhone kunt genieten! De iPhone kan worden opgeladen via een draadloze Qi-oplader, zelfs zonder het hoesje te verwijderen, en MagSafe-accessoires kunnen nog steeds zonder problemen worden gebruikt! Een speciale bonus van dit hoesje: het NFC-visitekaartje! Wanneer de smartphone tegen de onderkant van de case wordt gehouden waarin de NFC-tag is geïntegreerd, verschijnt er een pop-up op het scherm die naar een link leidt, dit wordt mogelijk gemaakt door POPL.

Dit hoesje is verkrijgbaar in de drie kleuren voor de volgende iPhone-modellen: 

Gijs: iPhone 13 mini iPhone 13 - iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max

Blauw: iPhone 13 mini - iPhone 13 - iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max

Zwart: iPhone 13 mini - iPhone 13 - iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max

 

Geplaatst in Algemeen door Tijn Aarden