Jouw gids: Hoe vind je het juiste gsm-hoesje ✅

Je bent geïnteresseerd in hoesjes voor mobiele telefoons en bent op zoek naar welke stijl bij jouw levensstijl past. In onze ultieme gids vind je welke soorten hoesjes voor mobiele telefoons er zijn, waar je op moet letten voordat je ze koopt en krijg antwoorden op veelgestelde vragen.

Bescherming

Je koopt mobiele telefoonhoesjes met een reden: om jouw smartphone te beschermen. Maar hier hangt het af van waar je de meeste bescherming nodig hebt. Heb je extra bescherming nodig voor de voorkant? Of de achterkant? Heb je een hoesje nodig dat deuken in de hoeken of krassen op de zijkant voorkomt?

Stijl

Wat voor omslag wil je? Ben je op zoek naar een glanzend of gemarmerd ontwerp? Of misschien een klassieke. Er is een grote keuze op onze SB Supply pagina!

Scherm bescherming

Wil je het scherm beschermen tegen krassen en vingerafdrukken? Sommige smartphonehoesjes beschermen het scherm, andere niet. Sommige telefoonhoesjes hebben een rand die verder reikt dan de randen van de telefoon. 

Om je scherm optimaal te beveilingen biedt SB Supply ook verschillende screenprotectors aan

Kleuren

Welke kleur wil je? Heeft je pantone, pastel of neon kleuren nodig? Heb je individuele tinten nodig zoals ombre en aquarel, of ben je tevreden met een standaardkleur?

Soorten smartphonehoesjes

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven en het zijn meer dan technologische hoogstandjes.

Hardcover

Wat is een hardcover? Het is meestal een harde hoes die precies voor een bepaalde telefoonversie is gemaakt en om jouw telefoon wordt geklemd. Het bedekt gewoonlijk de achterkant van de smartphone, evenals de vier hoeken. Ze zijn meestal vrij dun en licht, waardoor de vorm van de telefoon niet te veel wordt opgeblazen. Harde telefoonhoesjes zijn regelmatig verkrijgbaar in heldere en transparante kleuren of in meerdere kleuren en vaak in matte en glanzende afwerkingen. Hardcovers beschermen de telefoon aan de achterkant en zijkanten tegen stoten, vallen en krassen.

Siliconen hoesjes voor smartphone

Wat is een siliconen hoes? Moderne siliconen hoesjes zijn meestal gemaakt van "vloeibare siliconen". Je vraagt je misschien af wat een vloeibaar siliconen telefoonhoesje is. Vloeibare silicone verschilt van de oude zachte silicone in die zin dat het veel harder is en qua elasticiteit vergelijkbaar met een gel telefoonhoesje. Gewoonlijk hebben deze hoesjes een matte afwerking, voelen ze licht aan en zijn ze bestand tegen vingerafdrukken en stof. Ze bedekken de achterkant en zijkanten van de smartphone en beschermen deze als een gelomhulsel. Silicone hoesjes zijn erg populair vanwege hun gevoel en afwerking.

Robuuste telefoonhoesjes

In de regel zijn robuuste covers voor mobiele telefoons sterker dan normale harde of siliconen covers. Ook deze hoezen zijn er in de meest uiteenlopende uitvoeringen, en het woord "robuust" is subjectief. De definitie van "robuust" is voor individuele interpretatie vatbaar en hangt af van wat je eronder verstaat en welke dekking je nodig hebt. Je kunt dit bepalen door hoe en waar je de smartphone gaat gebruiken. Veel mensen in de bouw of outdoor-industrie geven de voorkeur aan de hardere telefoonhoesjes. Sommige robuuste hoesjes bieden alleen een extra sterk versterkt omhulsel en andere kunnen een volledig robuust omhulsel bevatten dat ook de voorkant van het toestel bedekt met behulp van een schermbeschermer. Verkopers van robuuste hoesjes voor mobiele telefoons vermelden bij hun marketing meestal dat ze beschermd zijn voor militaire valproeven tot 4,5 m, bijvoorbeeld met IPS-waterbescherming in verschillende maten. Vanwege deze factoren zijn ze meestal iets zwaarder en omvangrijker dan standaard hardcovers en siliconen hoesjes.

Portemonnee telefoonhoesjes

Dit is een populair model dat zowel dienst doet als gsm-etui en als portefeuille. Deze zijn meestal gemaakt van leder, vaak PU (polyurethaan)-leder, maar ook echt leder. Deze hoesjes bestaan uit een inzetstuk van polycarbonaat waarin de telefoon kan worden geklemd en een lederen rand aan de achterzijde die over de voorzijde van de telefoon kan worden gevouwen. Het voorste deel kan als een boek worden geopend, waardoor toegang tot de telefoon en de portemonnee wordt verkregen. In de telefoonportemonnee passen meestal 1 tot 4 standaard creditcards. Deze telefoonhoesjes zien er geweldig uit als je op zoek bent naar een lederen hoesje, en ze zijn ook geweldig omdat ze de voorkant van de telefoon beschermen. Dus als je jouw telefoon in een hoesje bewaart, kan dit helpen hem te beschermen tegen krassen. Deze telefoonhoesjes zijn zeer beschermend dankzij de harde binnenzijde en de lederen buitenzijde. Het enige minpuntje is dat ze door de bescherming aan de voor- en achterkant wat volumineus kunnen zijn in je zak. Als er kaarten in zitten, kunnen die de dikte nog vergroten.

Leren telefoonhoesjes

Lederen hoesjes voor mobiele telefoons zijn een populair high-end product. Deze hebben een soortgelijk gewicht en vormfactor als andere siliconen en harde hoesjes, maar zijn gemaakt van leer (echt leer of PU leer).

Veel gestelde vragen 

Wat is het beste beschermende mobiele telefoon hoesje?

Een telefoonhoesje van hard plastic is waarschijnlijk het meest beschermende type telefoonhoesje, omdat het over het algemeen hoger wordt gewaardeerd dan gewone telefoonhoesjes.

Wat is het sterkste mobiele telefoon hoesje?

Het harde plastic omhulsel van de mobiele telefoon is een robuust omhulsel dat tegen vallen bestand is.

Wat is een hard plastic hoesje voor een mobiele telefoon?

Een telefoonhoesje van hard plastic is sterker of biedt meer bescherming dan gewone hoesjes. Taaiheid of sterkte kan echter subjectief zijn, afhankelijk van jouw behoeften.

Kunnen telefoonhoesjes voor overhitting zorgen?

Moderne telefoons hebben niet de neiging snel oververhit te raken en telefoonhoesjes staan er over het algemeen niet om bekend dat ze de telefoon oververhitten.

Beschermen telefoonhoesjes het scherm?

Sommige telefoonhoesjes beschermen het scherm, andere niet. Aan de andere kant, sommige telefoonhoesjes hebben een rand die verder gaat dan de randen van de telefoon.

Is een hard gsm-hoesje beter dan een zacht?

Beide hoesjes beschermen de telefoon en beide zijn niet duur. Het hangt ervan af hoe jij jezelf voelt en wat je mooi vindt qua stijl en uiterlijk.

Zijn TPU covers hard of zacht?

TPU staat voor thermoplastisch polyurethaan en is een populair materiaal voor het maken van hoesjes voor mobiele telefoons. Het is elastisch, enigszins zacht en rubberachtig en beschermt de telefoon goed.

Is een polycarbonaat omhulsel hard of zacht?

Polycarbonaat is een ander woord voor kunststof, dus telefoonhoesjes van polycarbonaat zijn harde omhulsels.

Welk type gsm-hoesje is het beste?

Afhankelijk van hoe je jouw telefoon dagelijks gebruikt, kunnen sommige hoesjes beter of slechter zijn dan andere, maar het hangt grotendeels van jou en jouw gebruik af.

Zijn gehard glazen screen protectors het geld waard?

Schermbeschermers van gehard glas kunnen voorkomen dat het scherm breekt, het beschermen tegen krassen, vingerafdrukken tot een minimum beperken en het originele scherm in betere staat houden.