Installatie Wahoo KICKR CORE

Als je je Wahoo KICKR CORE ontvangen hebt wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk uitpakken en gebruiken. Om je hiermee te helpen hebben we een aantal belangrijke stappen voor je op een rijtje gezet. Ga dit stappenplan zorgvuldig door om jouw Wahoo KICKR CORE optimaal te kunnen gebruiken!

 

1. Unboxing

Voordat je de Wahoo KICKR CORE kunt gebruiken dien je deze eerst nog in elkaar te zetten. Gelukkig is dit heel eenvoudig. Je dient als eerst de poten van de KICKR CORE te monteren. Zie onderstaand stappen plan hoe dit makkelijk en snel kan.

1. De KICKR CORE wordt geleverd met losgekoppelde poten om het transport en de opslag tot een minimum te beperken. Kies allereerst een stabiele, vlakke ondergrond met voldoende ruimte voor de trainer en de fiets. Wij adviseren jou om een trainingsmat te gebruiken voor optimaal geluidsreductie. 

2. Bevestig de poten door de bijgeleverde bouten door de onderkant van de trainerspootjes te steken en ze vervolgens vast te zetten met de bijgeleverde moeren en het zeskantsleutelgereedschap aan de tegenoverliggende zijde. Zorg ervoor dat de lange poot aan de voorkant van de trainer zit. Herhaal het proces voor de tweede poot en draai alle bouten stevig aan. 

3. Trek na de bevestiging van beide poten de voorste poot volledig naar voren om de basis van de trainer volledig uit te strekken en te zorgen voor maximale stabiliteit.

4. Gebruik de bijgeleverde stroomadapter om de KICKR CORE te voorzien van stroom.

 

2. Cassette monteren

De Wahoo KICKR CORE wordt geleverd zonder cassette, deze dien je zelf dus te monteren. In onderstaande video wordt duidelijk hoe je een cassette erop kan zetten.

Let op: De cassette installatie is te zien op een KICKR POWER '17 maar is voor de KICKR CORE vrijwel identiek.

 

3. Je fiets installeren

Om deze trainer te kunnen gebruiken dien je het achterwiel uit je fiets te halen. Je kunt je fiets eenvoudig vastzetten door middel van een snelspanner of steekas. Als het achterwiel vast zit met een snelspanner kun je hem makkelijk met de Wahoo KICKR snelspanners vast zetten. Zie het instructiefilmpje hieronder om te zien hoe je je fiets vast zet.

 

4. Start met fietsen

Als je fiets stevig op de trainer staat, kun je nu beginnen met fietsen! De Wahoo KICKR CORE dien je af en toe te kalibreren, om te zorgen dat de vermogensmeting zo accuraat mogelijk is. Zeker de eerste keer dat je gaat fietsen is dat aan te raden. Dit is snel en eenvoudig te doen via de Wahoo app. Deze kun je downloaden via de App Store of Google Play Store.

 

5. Maak je Set-up compleet

Om echt alles uit je indoorseizoen te halen kun jij je indoor set-up nog wat meer update. Deze vier producten kun je eigenlijk niet missen! 

Wahoo KICKR HEADWIND

De KICKR HEADWIND

De KICKR HEADWIND is de eerste slimme ventilator ooit, ontworpen met de fietser in gedachten. Met snelheden van meer dan 48 km / u, houdt die HEADWIND je koel tijdens de zwaarste trainingsessies. Fietsen in huis was nog nooit zo realistisch! 

 

Wahoo KICKR CLIMB

De Wahoo CLIMB

De Wahoo Fitness KICKR CLIMB is de keuze van vele kampioenen. Hij wordt gekenmerkt door zijn ultieme kracht, nauwkeurigheid en responsiviteit afgestemd op de meest veeleisende fietsers. Het fietsen van verhoogde en verlaagde parcours was nog nooit zo realistisch!

 

Wahoo DESK

De Wahoo DESK

De Wahoo KICKR Indoor Cycling Desk is het ideale platform voor je fietstrainer opstelling. Heb je altijd plaats te kort om al je spullen kwijt te kunnen tijdens het indoor trainen? Met de Wahoo KICKR Indoor Cycling Desk heb je jouw laptop, smartphone, bidon en handdoek vanaf nu altijd binnen handbereik.

 

Wahoo floormat


 De Wahoo TRAININGSMAT

Deze Floormat is multifunctioneel. Allereerst biedt deze Flootmat extra grip voor je Wahoo KICKR. Hij is waterbestendig en dus super om al het zweet op te vangen. Daarnaast is deze mat geluidsdempend wat ervoor zorgt dat niemand anders je hoort. Je kunt de mat ook gebruiken voor oefeningen zonder KICKR. De 6 mm dikke foam zorgt voor extra comfort tijdens je oefening!

Geplaatst in Fitness door Swen Heijstee