7 Redenen waarom je iPads zou moeten gebruiken op school!

7 redenen voor tablets

Een afleiding of een nieuwe interactieve manier om te leren? Of je het leuk vindt of niet, tablets zijn de traditionele school aan het binnendringen. Vergeet de rugzak vol boeken. Het is het tijdperk van tablets en digitaal leren. Ontdek de voordelen van het gebruik van iPads in de klas!

Technologie is het onderwijs in een snelle tempo binnengedrongen. Het leerproces is geëvolueerd van leren op krijtborden naar leren op interactieve whiteboards. De vorige generatie droomde ervan desktop computers te gebruiken om wiskunde, schrijven en tekenen op te lossen. De volgende generatie speculeerde over de voordelen van laptops in de klas. Dat klinkt tegenwoordig vreemd, nietwaar? Het is nu het tijdperk van de tablets, die kleine, kant-en-klare drager van technologie en kennis.

Bij gebruik in het onderwijs is een tablet krachtiger en goedkoper dan een computer. Het onderwijs wordt verrijkt door het gebruik van een intuïtief aanraakscherm en eenvoudige bediening. De voordelen van het gebruik van elektronische apparatuur bij het leren zijn welbekend. Een toenemend aantal schoolklassen in Duitsland integreert tablets in hun lesprogramma voor persoonlijk gebruik.

1 - Tablets en iPads zijn makkelijk te gebruiken

Tablets zijn beslist intuïtiever en gemakkelijker te gebruiken dan desktops en laptops of zelfs boeken. Zelfs jonge kinderen kunnen iPads gebruiken.

In de "Journals of Computer Assisted Learning" hebben studies aangetoond dat het merendeel van de kinderen positieve vooruitgang boekt op het gebied van "alfabetisering, wiskunde, wetenschappen, en probleemoplossende ontwikkeling", alsmede andere vaardigheden.

Educatieve spelletjes zijn zo eenvoudig en toegankelijk dat jonge kinderen ze kunnen gebruiken om hun leerproces te verbeteren. Oudere mensen kunnen tablets ook gebruiken om snel te leren. De gebruik van tablets is een uitstekende manier voor grootouders om met hun jonge kleinkinderen te communiceren door samen naar muziek te luisteren of spelletjes te spelen.

Toetsenborden voor de iPad en Tablets

Tablets en iPads kunnen nog gemakkelijker in gebuik worden met behulp van het gebruik van toetsenborden. Door het gebruik van toetsenborden kunnen leerlingen ook, bijvoorbeeld opdrachten op Word maken. Daarnaast, is dankzij deze toetsenbord hoes ook alle tablets beschermd. 

bluetooth toetsenbord

2 - Directe, eenvoudige en real-time communicatie

Tablets verbinden alle belangrijke spelers: leerlingen, ouders en leerkrachten. Handgeschreven notities of opdrachten kunnen in een oogwenk verloren gaan, opzettelijk of per ongeluk.

Met numerieke gegevens gebeurt dit nooit: alle feedback, opmerkingen, aanmoedigingen of zorgen, is beschikbaar voor raadpleging. De "vergeetachtigheid factor" bestaat niet meer. Noch voor studenten, noch voor leraren.

Dankzij de technologie kunnen ouders ook cijfers controleren en contact opnemen met de leerkracht als hun kind extra hulp nodig heeft. Via e-mail en online chats kunnen leerlingen eraan worden herinnerd een werkstuk in te leveren of te praten met een kind dat het moeilijk heeft, zodat niemand in zijn onderwijs wordt benadeeld.

3 - Een enorme database in slechts een paar klikken!

De leerkracht kan met een paar muisklikken snel interessante inhoud in real time aan de leerlingen aanbieden. Bovendien kunnen de leerlingen de aanbevolen bronnen gebruiken om hun huiswerk te voltooien. Tablets geven studenten onmiddellijke toegang tot individueel onderzoek, een grote kennisbank die voor hen beschikbaar is via de cloud, of met andere woorden, virtueel geheugen.

In het verleden moesten leerlingen ofwel een klasgenoot zoeken, ofwel boeken raadplegen om hulp te krijgen bij het huiswerk. Vandaag de dag zijn er duizenden websites en video's die voorbeelden laten zien en uitleg geven over leren. Kinderen hoeven niet te falen omdat ze niet naar de bibliotheek kunnen gaan of een vriend om hulp kunnen vragen.

Beschermhoezen van Casecentive voor iPad en tablets: Schokbestendig en een comfortabele grip

Bescherm tablets met geschikte beschermhoesjes om onaangename verrassingen in de klas te voorkomen. De beste manier om je iPad of tablet op school te beschermen, hangt af van de leeftijd van de kinderen. Voor jonge kinderen raden wij kinderveilige hoesjes aan. Voor oudere leerlingen raden we echter hoesjes met penhouders aan, zodat zelfs die dure Apple Pencil niet zoekraakt!

Een beschermende case zoals Casecentive Handstrap of Casecentive Handstrap Pro kan het verschil maken tussen een ontspannende leerervaring en een stressvolle les.

Zo heb je je iPad altijd bij de hand tijdens de les.

4 - Een gepersonaliseerde aanpak van leren voor iedereen

Als leraar moet je verschillende leerstijlen hanteren, omdat niet alle leerlingen op dezelfde manier leren. Sommigen leren langzaam, anderen sneller. Ritmes zijn verschillend, net als interesses.

Docenten kunnen met het e-learning systeem alle leerlingen bereiken. Met e-learling overwint de docent de verschillen in leerlingen en kan de docent dezelfde cursus op verschillende manieren onderwijzen. Bijvoorbeeld door video's te vertonen of leerlingen uit te nodigen leerspelletjes te spelen.

Tablets kunnen ook worden gebruikt voor speciale behoeften. Leerlingen met een handicap zullen de flexibiliteit van het tablet, de opslagruimte en de aangepaste programma's op prijs stellen.

De geïndividualiseerde aanpak is ook veel gemakkelijker dankzij de verschillende functies die op de meeste toestellen beschikbaar zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld grote delen van de informatie worden gedicteerd aan een leerling die dyslectisch is of moeite heeft zich gedurende langere tijd te concentreren.

Kinderen kunnen ook tegen hun tablet praten en hun stem omzetten in tekst om alinea's te schrijven. Leerlingen met andere handicaps kunnen technologie die ze al gebruiken van hun tablet downloaden en overal mee naartoe nemen.

In het algemeen presenteren tablets traditionele informatie op een veel creatievere en interessantere manier, wat echt heeft bijgedragen tot de integratie van kinderen met leermoeilijkheden.

Sloten, houders en antidiefstalapparatuur voor iPad/tablets en meer veiligheid

Lock for Tablet

Voor scholen die tablets hebben als apparatuur waartoe hun leerlingen toegang hebben, bieden wij anti-diefstal sloten en bevestigingen.

Een antidiefstalslot kan zeer nuttig zijn als je je apparaten onbeheerd achterlaat. Wij kunnen diefstal van iPads, MacBooks of iMacs helpen voorkomen met onze beveiligingsoplossingen en sloten.

Bevestig je MacBook, Mac Pro of iMac veilig aan vaste voorwerpen, zodat hij niet kan worden meegenomen (zelfs niet per ongeluk).

Ontdek hier ons assortiment!

5 - Goedkoper dan boeken

In feite zijn de tablets een goede investering op middellange en lange termijn. Het zou voor jou rendabeler zijn om de zware last van het jaarlijks kopen van studieboeken te vermijden.

Geen stof, geen prijsverhogingen, geen verrassingen van tekstboekleveranciers, geen opslagproblemen en geen beschadigingen. Het is als een lichtgewicht, volledig schaalbare rugzak die duizenden studieboeken kan bevatten in zijn interne of cloud-opslagruimte.

De tablets zijn ook gemakkelijk te updaten naar de nieuwste versies. Een tiental jaren geleden, toen de scholen hun leerplannen wijzigden, moesten zij ook nieuwe boeken kopen, hetgeen uiteindelijk tienduizenden dollars kostte om honderden leerlingen te bevoorraden.

6 - De mediageletterdheid van studenten verbeteren en creativiteit stimuleren

Of je het leuk vindt of niet, digitale technologie regeert de wereld. Daarom is het belangrijk om al op de basisschool te leren omgaan met computers en tablets.
Bovendien stimuleert het handige formaat van de tablet de creativiteit - tekenen, muziek componeren of films maken zonder extra hulpmiddelen. Op die manier worden studenten creatieve mensen in plaats van passieve ontvangers van kennis.

Tegenwoordig zijn werkgevers op zoek naar sollicitanten die ten minste over basis computervaardigheden beschikken. Zij zijn op zoek naar mensen die goed kunnen werken met programma's als Word, Excel en PowerPoint.

Hoewel jonge studenten zich zeker geen zorgen hoeven te maken over het vinden van een baan in de nabije toekomst, kan vroeg beginnen hen in de toekomst een voordeel opleveren.

En wie weet ontdekt een kind dat het graag met computers werkt en op een dag voor een loopbaan als programmeur of grafisch ontwerper wil kiezen.

7 - Leersimulaties, meer motivatie om te leren

Piloten, soldaten en chirurgen maken al lang gebruik van simulatiespelletjes. Ze zijn nu beschikbaar op tablets. Gamen is niet alleen een manier om afleiding te zoeken en de tijd te doden; het kan ook creativiteit en reflectie stimuleren.

Een deel van het leren in een gesimuleerde omgeving verlicht veel van de stress die sommige kinderen kunnen voelen bij het maken van toetsen, het geven van presentaties of het leren van nieuwe en moeilijke onderwerpen.

Het kan ook ervaringen in de klas brengen die anders niet mogelijk zouden zijn. De leerlingen kunnen bijvoorbeeld boswandelingen maken of met hun camera's diepzeedieren observeren.

Technologie kan deuren openen naar werkelijk fascinerende onderwerpen en kinderen inspireren om te leren.

Leerspellen voor kinderen: Osmo Little Genius Starter Kit

De Osmo Little Genius Starter Kit is een geweldige manier voor kinderen van 3 tot 5 jaar om op een leuke manier te leren. Deze spelletjes stimuleren hun verbeelding en kritisch denken en stellen hen in staat plezier te maken

Educatieve codeer- en programmeerspelletjes:  Osmo Codering Awbie

Coding Jam leert kinderen logica en probleemoplossend vermogen en helpt hen te slagen in een wereld die steeds digitaler wordt. Coding Jam is de gemakkelijkste manier om je kind kennis te laten maken met coderen.

De laatste twee producten zijn slechts een voorbeeld van honderden educatieve speeltjes die de cognitieve vaardigheden van je kind stimuleren.

Ontdek Osmo en Shifu!

Conclusie

Bij de beslissing om al dan niet tablets in je school op te nemen, is het belangrijk om je einddoelen en belangrijkste belanghebbenden te bepalen. Unanieme goedkeuring is essentieel als je wilt dat het nieuwe initiatief werkt, ondanks mogelijke nadelen.

Tablets bereiden studenten voor op hun toekomstige werkplek. Zij geven hun vertrouwen en creatieve hulpmiddelen die in de traditionele klasinfrastructuur ongeëvenaard zijn, en betrekken hen die moeilijk te bereiken en te motiveren zijn. In ieder geval helpen zij ons en onze kinderen dezelfde taal te spreken - een niet te missen kans.

Geplaatst in iPad door Swen Heijstee
Labels: