Is een gamingstoel geschikt als bureaustoel?

Wat is het verschil tussen een bureaustoel en een gamestoel?

Het is een moeilijke keuze voor veel mensen omdat ze het vaak een dure aankoop vinden. Tegenwoordig is werken aan huis normaal, op zo'n dag zit je vaak lang in dezelfde setting en is je houding van belang. Daarom is het belangrijk om een goede stoel in huis te hebben, maar behaal je dit doel met een bureaustoel of met een gamestoel

De wetgeving van bureau- en gamestoelen

Er bestaan erg veel verschillende bureau- en gamestoelen in Nederland en zeker in de wereld. Omdat iedereen natuurlijk van lengte verschilt moet een stoel goed verstelbaar zijn, daarom heeft de Europese Uni hier speciale regels voor gemaakt. Het gaat hier om de NEN-EN 1335 richtlijnen, in simpele taal willen ze dat alle bureau- en gamestoelen versteld moeten kunnen worden. Bij een bureaustoel die aan de NEN-EN 1335 richtlijnen voldoet, weet je zeker dat ongeveer 85% tot 95% van alle mensen, qua maatvoering, op deze bureaustoel kan zitten. Dit geld ook voor gamestoelen, lees daarom hieronder waarom je beter voor een gamestoel kunt gaan dan voor een bureaustoel!

Waarom moet je kiezen voor een gamestoel?

Na een drukke dag achter je laptop wil je natuurlijk tot rust komen, maar hoe doe je dit? Gamen is voor miljoenen mensen op de wereld een leuk tijdsverdrijf, het brengt je in een andere wereld waar je tot rust komt. Dit moet wel goed gebeuren met de juiste gamestoel. Gelukkig kunnen wij je hier goed bij helpen want wij hebben een groot assortiment aan gamestoelen, die vind je hier!

Comfort 

Het is erg fijn als je comfortabel zit tijdens het gamen, dan kun je je helemaal focussen op je game en zal je ook beter presteren. Je kunt de gamestoel helemaal verstellen naar jouw voorkeur. Er zitten dan ook 2 kussentjes bij die je op de stoel kunt plaatsen zodat je nog beter in je stoel kunt zitten. Dit zal jouw game ervaring nog beter maken! 

Uitstraling 

Een gamestoel is een prachtige toevoeging aan je kamer. Je kunt zelf kiezen welke kleurencombinatie je het liefst hebt en van welk matriaal jouw stoel is. Daarnaast heb je zelfs stoelen met lampjes erin die je tijdens het gamen aan kunt zetten, met zo'n stoel zal jij jouw vrienden laten verbazen!

Onderhoud

Gamestoelen zijn erg gemakkelijk in onderhoud! Een doekje eroverheen en je hebt hem weer als nieuw. Een gamestoel is speciaal ontworpen om lang mee te gaan. Is je stoel toch vies geworden of piept je stoel misschien wel is een beetje en irriteer je je hieraan? Check dan het blog over mijn gamestoel piept en kraakt, wat moet ik doen?

Ranqer Halo - Gaming chair RGB / LED - black

Een goed cadeau?

Natuurlijk! Voor elke beginnende gamer is dit een must, het maakt je hele gamingset af. Tegenwoordig is het een nog beter cadeau omdat de meeste scholieren thuis moeten werken en hier ook een goede plek voor nodig hebben. De gamestoel kun je ook gebruiken tijdens je digitale colleges, het zit lekker en op camera heb jij een vette stoel waar iedereen jaloers op zal zijn (zeker als je er een met lampjes hebt!) Twijfel je nog tussen een bureaustoel of een gamestoel? 

Geplaatst in Gaming door Bram Mathijssen