Leren tellen en schrijven met Marbotic

Verander je tablet in een boeiende en actieve educatieve ervaring voor je kinderen. Door traditioneel houten speelgoed te combineren met touchscreen-technologie ontstaat er een unieke en leuke manier om te leren! Dankzij verschillende apps zal je kind zijn/haar leesvaardigheid, telvaardigheid en motoriek verbeteren terwijl het veel plezier heeft.

Digitaal en traditioneel

Maria Montessori deelde één van haar grootste geheimen met ons: het betrekken van ons lichaam bij het leerproces bevordert de concentratie en het geheugenvermogen. Een lesmethode waarbij er vanuit wordt gegaan dat kinderen zich op fysiek, sociaal, emotioneel, cognitief en spiritueel gebied moeten kunnen ontwikkelen. Daarom heeft Marbotic besloten om een scherm te combineren met mooi houten speelgoed. Zo krijg je het beste van twee werelden: digitaal en traditioneel!

Met vele gratis bijbehorende apps ontwikkelen kinderen hun creativiteit en verbeeldingsvermogen en wordt op de reeds aanwezige kennis van lezen en schrijven voort gebouwd. Door de houten letters in combinatie met de verschillende apps te gebruiken leren kinderen het alfabet, komen ze meer te weten over klanken, leren ze grote en kleine letters herkennen en vergroten zij hun woordenschat. Of door de houten cijfers te gebruiken leren ze tellen en kleine en simpele rekensommen op te lossen, zo worden de tel- en rekenvaardigheden van de kinderen vergroot.

Hoe werkt Marbotica?

Om een veilige omgeving voor je kind te creëren, is het speelgoed zo gemaakt dat het geen elektronische componenten hoeft te bevatten. Je hebt geen Wi-Fi of Bluetoothverbinding nodig. De houten stukjes hoeven ook niet opgeladen te worden: het scherm detecteert ze dankzij de statische elektriciteit die van nature in ons lichaam aanwezig is! Daarom moeten we de stukken altijd vasthouden met de metalen knop.

Door elf verschillende apps kunnen kinderen op spelende wijs leren tellen, schrijven en vormen herkennen. Door de houten voorwerpen tegen de tablet te duwen herkent de tablet het voorwerp. Uiteraard zijn de houten voorwerpen voorzien van rubber voetjes om krassen op het beelscherm te voorkomen. 

 

Marbotic letters - Van het koken van regenboogpasta tot het mixen van toverdrankjes, het maken van feestbanners en kappertje spelen... elk van deze 6 leuke activiteiten heeft een specifiek educatief doel:

  • De namen van de letters leren
  • Herkennen van hun vormen en klanken
  • Nieuwe woorden ontdekken
  • De verschillende vormen van schrijven begrijpen...

Met Marbotic Letters zullen kleuters graag met hun ABC spelen!

Vocabubble - Met Vocabubble ontdekken kinderen honderden woorden in een eigenzinnige en grappige wereld!

  • In het Nederlands en 9 andere talen beschikbaar

Bla Bla Box - Door letters met elkaar te combineren, vormen kinderen lettergrepen en zelfs woorden! Bla Bla Box spelt ze en leest ze voor, net als magie!

  • In het Nederlands en 9 andere talen beschikbaar

Lil Reader - Je kind leert schrijven en lezen? Geweldig! Met deze stap-voor-stap methode zal hij zijn vaardigheden verbeteren. Woordenschatactiviteiten, woordkaarten om te verzamelen, schrijf- en leesactiviteiten: een leesrivier voor kleine lezertjes.

  • 2 talen beschikbaar!

Marbotic Numbers - Marbotic Numbers is de perfecte app om de liefde van je kind voor wiskunde te stimuleren en de basis van het rekenen te begrijpen.

10 Fingers - De gloednieuwe versie van de must-have app om te leren tellen in de kleuterklas! Of je het nu met je vingers gebruikt of met het interactieve speelgoed Smart Numbers.

  • In het Nederlands en 22 andere talen beschikbaar!

Up to 100 - Een leuke manier om eenheden en tientallen te ontdekken, getallen te bouwen en te leren tellen met het interactieve speelgoed Smart Numbers!

  • In het Nederlands en 19 andere talen beschikbaar

More or Less  - In More or Less verkennen kinderen de concepten van optellen en aftrekken met Montessorikralen, waardoor ze hoeveelheden kunnen visualiseren. 

  • In het Nederlands en 17 andere talen beschikbaar

Sesamstraat numbers - Er komt een feest naar Sesamstraat! Speel deze leuke pre-wiskunde spelletjes en help al je Sesamstraat vriendjes zich voor te bereiden op het grote feest! Sesamstraat Nummers werkt samen met je iPad, zodat je kinderen kunnen beginnen met leren rekenen, hun 123's, tellen en nog veel meer! 

  • Alleen beschikbaar op de iPad

 Smart Shapes - Deze 4 spelletjes, gebaseerd op vormen en kleuren, trainen de 21e eeuwse vaardigheden in een grappige en boeiende omgeving. Of het nu in de tegen- of in de samenwerkingsmodus is, deze spelletjes zullen de observatie-, deductie- en communicatievaardigheden van uw kind aanscherpen. 

  • In het Nederlands en 5 andere talen beschikbaar
  • Alleen beschikbaar op de iPad

 Alphamonster - Heb je het alfabet gezien? De Monstromachine eet het op! Met Alphamonster ontdekken kinderen het alfabet, de klanken en de vormen van elke letter. 

  • In het Nederlands en 9 andere talen beschikbaar

SB Supply heeft de volgende producten van Marbotic in het assortiment:

Marbotic Smart Shapes

Marbotic Smart Letters

Marbotic Smart Numbers

Marbotic Smart Letters Lower Case

Marbotic Smart Letters & Numbers (Bundle)

Geplaatst in Algemeen door Swen Heijstee