De beste manier om jouw gamestoel te onderhouden

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk van z’n favoriete game stoel genieten. Hoe mooi zou het zijn als je stoel er maanden lang nieuw uitziet. Maak elke 2 tot 3 maanden jouw stoel grondig schoon en laat je stoel weer stralen. Benieuwd hoe je dit doet en waar je op moet letten? Lees hier het stappenplan:

 

Stap 1. Stofzuigen

Gebruik een stofzuiger om stof en deeltjes zoals kruimels te verwijderen. Haal de stofzuiger over de rugleuning, armleuningen en zitting. Verwissel daarna het opzetstuk van de stofzuiger om zo goed mogelijk tussen de moeilijk bereikbare plekken te komen zoals de leegtes tussen de zitting en rugleuning.

Stap 2. Reinigen met water

Een vlek kan je op verschillende manieren verwijderen. Probeer het eerst met een natte doek. Hoe sneller je de vlek verwijderd, hoe groter de kans dat deze er helemaal uitgaat. Maak een doek nat en dep hiermee op de vlek. Als je een groot deel van de vloeistof hebt opgenomen kan je lichtjes over de vlek wrijven tot deze verdwijnt. 

Stap 3. Check het care label

Controleer altijd het onderhoudslabel van de game stoel. Er zijn verschillende soorten reinigingsmiddelen. Dit kunnen oplosmiddelen op chemische of water basis zijn. 

Pas op! Bij gebruik van het verkeerde soort reinigingsmiddel kunnen er blijvende vlekken ontstaan. Test het eerst op een klein gedeelte zoals de onderkant van de stoel. 

Stap 4. Reinigen met een schoonmaakmiddel

Er zijn verschillende soorten reinigingsmiddelen. Deze kunnen in vloeibare of poeder vorm komen. Lees altijd de instructies op het productlabel zorgvuldig door. 

Bij een reinigingsmiddel op chemische basis kan je de volgende stappen uitvoeren: 

1. Breng wat reinigingsmiddel aan op een droge doek en verwijder hiermee de vlek(ken). 
2. Maak een schone doek vochtig en verwijder het residu van het oplosmiddel. 
Doe dit zorgvuldig zodat er geen nieuwe vlekken op de stoel komen. 

Bij een reinigingsmiddel op waterbasis kan je de volgende stappen toepassen:

1. Voeg mild afwasmiddel met water
2. Gebruik het sopje om een schone doek vochtig te maken
3. Dep zachtjes op de vlek om deze weg te krijgen. Probeer zo min mogelijk te wrijven om beschadigingen te voorkomen. 

whoosh atimicroial

Tip: Gebruik microfiber doekjes voor het beste resultaat. De Whoosh Antimicrobial reiniging doekjes zijn zelfs tot 50 keer te hergebruiken. 

Extra stap: Indien je jouw game stoel extra wil beschermen kan je een beschermende vloeistof op het oppervlak van jouw stoel toebrengen. 

 

Wielen schoonmaken

Merk je dat je wielen niet helemaal lekker meer rollen? Misschien is het daar dan ook tijd voor een poetsbeurt. 

Draai de stoel om en haal de wielen van het onderstuk. Gebruik een scherp voorwerp zoals een botermes om het vuil in en tussen de wielen weg te krijgen. Door het mes in de spleet tussen het wiel en de overkapping te laten glijden kan je al het vuil eruit schrapen. 

Maak daarna een doekje vochtig en ga hiermee over en tussen het wiel. Hierdoor kan je het laatste achtergebleven vuil weghalen. Vergeet hierna niet met een droog doekje over de wielen heen te gaan om te voorkomen dat er vocht achter blijft.

Wheels gaming chair

Bevestig de wielen weer aan de stoel en voila je bent klaar!

Geplaatst in Gaming door Esra Demirtas