Hoe breng ik mijn screenprotector aan?

Een goede screenprotector voor je smartphone is een must-have. Het is een van de dingen waar je als eerste aan denkt na het kopen van een smartphone, vooral als die duur is. Het vervangen of repareren van een smartphonedisplay kost enorm veel geld, soms bijna net zoveel als een nieuwe telefoon. 

Wat is een goede screenprotector en waarom moet je echt een goede screenprotector nemen? Misschien wel de belangrijkste vraag: hoe kan ik de screenprotector het beste op mijn smartphone aanbrengen? In deze blog bespreken we het allemaal.

Materiaal

De meeste screenprotectors zijn gemaakt van krasbestendig, gehard glas. Casecentive gebruikt Asahi-glas, bekend als betrouwbaar glas van hoogwaardige kwaliteit, zeker een aanrader!

Gehard glas wordt thermisch gehard door het bloot te stellen aan een hoge temperatuur en het vervolgens snel af te koelen. Het kan ook chemisch gehard worden door een eenvoudige behandeling.

De verharding (dan wel chemisch of thermisch) vermindert het risico op krassen / breuken, waardoor het scherm van je smartphone uitstekend wordt beschermd. Het is als het plaatsen van een tweede scherm op je display, maar natuurlijk wel veel goedkoper!

Hoe kan je de screenprotector het beste aanbrengen op je smartphone?

Voor deze tutorial gebruiken we de screenprotectors van Casecentive. Het Japanse Asahi-glas bestaat uit verschillende lagen die extreme weerstand bieden. Het heeft een hardheid van 9H, is bestand tegen vingerafdrukken en is duurzaam en schokbestendig.

Screenprotectors voor  - iPhone 7 / 8 Plus - iPhone X / XS iPhone XS Max - iPhone XR - iPhone 11 - iPhone 11 Pro - iPhone 11 Pro Max - iPhone 12 Mini - iPhone 12 - iPhone 12 Pro - iPhone 12 Pro Max - iPhone 13 Mini - iPhone 13 - iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max 

Stap 1: Reiniging van je beeldscherm

Gebruik het meegeleverde doekje om het scherm van je smartphone schoon te maken. Dit is een erg belangrijke stap om je screenprotector juist aan te kunnen brengen. Je moet voorkomen dat stof tussen het scherm en de screenprotector in zit. Stofdeeltjes kunnen moeilijk te verwijderen luchtbellen onder de screenprotector veroorzaken.

Stap 2: Verwijderen folie van de screenprotector

Op de achterkant van het geharde glas vind je een plastic laagje om de functie van de screenprotector intact te houden. Verwijder deze zodat de screenprotector aangebracht kan worden.

Stap 3: Uitlijning

Leg de screenprotector op je smartphone (een uitlijningsbeugel / mal wordt meegeleverd met iPhone X / XS en later). Probeer het glas goed uit te lijnen, te beginnen met de luidspreker. Je kan gebruik maken van een installatie- en uitlijningsondersteuning van Casecentive voor de modellen: iPhone X / XS, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Deze zal het werk voor je doen. 

Stap 4: Aandrukken

Druk de screenprotector op het beeldscherm om het te bevestigen. Als er bubbels vormen, probeer ze dan eerst met een creditcard of iets dergelijks naar de rand te duwen om de lucht te laten ontsnappen nu het nog kan. Als dit probleem zich niet oplost, verwijder en reinig dan het glas en het scherm en probeer het opnieuw met een andere screenprotector. 

Een paar tips van SB Supply:

1 - Was je handen om te voorkomen dat stof / vuil op het scherm komen voor de installatie.

2 - Gebruik tape om stof van je scherm te verwijderen.

3 - Gebruik alcohol om je scherm te reinigen van bacteriën, vuil en stof.

4 - Heb je last van teveel stof? Zet een bak heet water neer of ga naar een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, zoals de badkamer.

Geplaatst in iPhone door Stan van Elk