Verschil AirPods Pro 1 en 2

Bediening

Het design van de AirPods Pro 2 is niet veranderd ten opzichte van de eerste generatie AirPods Pro. Toch is er wel een extra functie bijgekomen. Zo kun je naast oproepen beëindigen, de audio stopzetten en af laten spelen nu ook het volume aanpassen. Het volume kun je verhogen of verlagen door met je vinger over het steeltje te vegen. Dit is mogelijk door een nieuw aanraakgevoelige laag. 

Ruisonderdrukking

Net zoals de eerste generatie AirPods Pro komen de AirPods Pro 2 ook met de functie actieve ruisonderdrukking (Engels: Active Noisecancelling). Deze functie ruisonderdrukking zorgt ervoor dat alle omgevingsgeluiden eruit worden gefilterd, zodat je alleen je muziek hoort. Een microfoon in de AirPods Pro detecteert externe geluiden en maakt hier antigeluid voor aan. De AirPods Pro 2 noise cancelling is in staat om twee keer zoveel omgevingsgeluid te onderdrukken dan de eerste generatie AirPods Pro.

Met de adaptieve transparantie functie worden hele harde geluiden, zoals een sirene en drilboor zachter doorgelaten. Hierdoor is het niet storend, maar kun je belangrijke geluiden wel horen. Het geluid wordt 48.000 keer per seconde gereduceerd. 

Draagcomfort

Om ervoor te zorgen dat de AirPods Pro comfortabel zitten worden er zachte en flexibele siliconen meegeleverd. Het voordeel van de siliconen is dat de AirPods comfortabeler en beter in je oren blijven zitten, hierdoor vallen de AirPods minder snel uit je oren. Net zoals de eerste generatie AirPods Pro heb je de maten L, M en S. Bij de AirPods Pro 2 is nu een extra silicone erbij gekomen, namelijk de XS.

H2 chip

De AirPods Pro 2 maken gebruik van de Apple H2-chip. De eerste generatie van de AirPods Pro hebben een H1-chip. Door de H2-chip hoor je alle frequenties helderder en beter. Naast betere geluidskwaliteit, krijg je ook een stabielere draadloze verbinding. 

Batterijduur 

De tweede generatie AirPods Pro gaan wel 33% langer mee dan de eerste generatie. Met opgeladen AirPods Pro 2 kun je tot 6 uur lang muziek luisteren. Als de case volledig is opgeladen kan die 30 uur lang mee. 

Oplaadcase

De oplaadcase van de AirPods Pro heeft een paar extra toevoegingen gekregen. Zo kun je nu een draagkoord aan de oplaadcase bevestigen. Handig om bijvoorbeeld aan je tas of rugzak te hangen. 

De oplaadcase is voorzien met een U1-chip. Door deze chip kun je de oplaadcase makkelijker terug vinden via de Zoek mijn-app. Om de zoektocht te vergemakkelijken heeft Apple ook een speaker in de oplaadcase geplaatst. Via de speaker kun je een geluid afspelen, zodat je precies kunt horen waar die ligt.

 AirPods Pro 1  AirPods Pro 2
 Kleur  Wit  Wit
 Volume regelaar    ✔
 Noise cancelling  ✔  ✔
 Transparantie mode    
 Chip  H1-chip  H2-chip
 Waterbestendig    
 IP-classificatie  IPx4
 IPx4
 Accu AirPods

 4.5 uur 

 6 uur 

 Accu oplaadcase
 24 uur

 30 uur 

 Siliconen maten   L, M, S   L, M, S, XS
 Draagkoord     
 Siri    
 Case met speaker      
Geplaatst in Algemeen door Dries Hoefnagels