Wacom Bamboo Stylus DUO

De Bamboo Stylus van Wacom bewees eerder al een prima pennetje te zijn om uw iPad mee te besturen. Volgens de fabrikant was er echter ruimte voor verbetering, dus kunnen we nu aan de slag met de Bamboo Stylus Duo: naast een stylus ook een traditionele ballpointpen.

De Bamboo Stylus Duo wordt geleverd in een compact doosje. Schuiven we de pen echter uit deze verpakking, dan zien we dat deze van hetzelfde stijlvolle uiterlijk is voorzien als zijn voorganger: de Bamboo Stylus (welke door Wacom inmiddels is omgedoopt tot de Stylus Solo).

Nog voor we aan het tikken en swipen sloegen op onze tablet, merkten wij dat het gewicht van de stylus ronduit perfect is. De 20 gram zorgt er samen met een dikte van 9 millimeter voor dat de Duo heerlijk in de hand ligt. De metalen behuizing lijkt daarbij garant te staan voor een lange levensduur.

Meer precisie

Heb uw al eerder met een stylus op uw tablet gewerkt, dan kan het even wennen zijn om met de Duo aan de slag te gaan. De rubberen punt van dit pennetje is namelijk dunner dan bij menig andere stylus. Dit biedt meer precisie, maar heeft als nadeel dat u als gebruiker minder feedback voelt bij het selecteren van apps of linkjes. Dit zorgt ervoor dat u, vooral in het begin, harder drukt dan nodig.

Het pennendopje kan op beide uiteindes gezet worden.

Het meest vernieuwende aan de stylus is de toevoeging van een ballpointpen aan het andere uiteinde van de stylus. Het blijkt een handige toevoeging, aangezien ju hierdoor eenvoudig kunt schakelen tussen het werken op uw iPad en het maken van aantekeningen op papier. Het pennendopje kan u op beide uiteindes zetten, en we adviseren u dit ook zeker te doen. Niet alleen voorkomt u zo dat u het dopje verliest, ook kunt u hierdoor niet per ongeluk met de ballpoint gaan krassen op het touchscreen.

Vergaderen

In de praktijk blijkt de Duo een uitstekende aanvulling op de iPad te zijn wanneer deze zakelijk wordt gebruikt. Tijdens een vergadering bijvoorbeeld documenten openen op de tablet en daarnaast aantekeningen maken op een blocnote, is enorm productief en kinderlijk simpel. 

De rubberen punt is erg klein, waardoor u nauwkeuriger kunt werken.

Vooral omdat de Stylus Solo voor 30 euro te koop is, kunnen we de Duo moeilijk voor iedereen aanraden. Zoekt u immers alleen een pennetje om uw iPad mee te bedienen, dan doet de Solo ook prima dienst. Lijkt de toevoeging van een balpointpen u echter van een flinke meerwaarde te zijn, bijvoorbeeld wanneer u veelvuldig moet schakelen tussen tablet en papier, dan is de Duo absoluut het overwegen waard. Niet geheel onbelangrijk: de penvulling kan eenvoudig worden vervangen.

Conclusie

Zoals iedereen een eigen opvatting heeft over wat een fijne pen is om mee te schrijven, is ook het vinden van de ideale stylus een persoonlijke kwestie. Wacom doet echter weinig fout met de Stylus Duo, dus als u een duurzaam navigatiepennetje zoekt met een kleine rubberen punt, dan is dit zeker een goede optie. Daarbij is de ingebouwde ballpointpen een sterke aanvulling, al rechtvaardigt dit het prijsverschil van 10 euro tussen de Solo en de Duo niet helemaal.

Reacties

Voeg reactie toe