De nieuwste USB connector is uit: USB-C

USB C is de nieuwste connector ontwikkeld door het USB-IF (USB Implementers’ Forum). De USB-C is sneller dan zijn voorgangers, heeft meer power en wordt universeler, aangezien alle grote technologiebedrijven, waaronder Apple, Google en Microsoft er gebruik van gaan maken.

Wat is USB-C

USB-C is een nieuw soort connectortype dat in de toekomst de bestaande USB kabels gaat vervangen. De USB-C kabel zal namelijk met alle apparaten matchen waardoor u niet langer hoeft te snuffelen naar de juiste aansluiting. U kunt ongehinderd gebruik maken van uw computer, laptop, mobiele telefoon en harde schijf met maar één enkel kabeltje.

Easy Connection

Het eeuwenoude probleem welke kant boven of onder moet is voorbij door de komst van de USB-C. De Type C-connector is omkeerbaar en beide uiteinden zijn identiek, waardoor u hem alleen aan beide kanten erin hoeft te doen. De dagen van geklungel zijn eindelijk voorbij door de eenvoudige omkeerbare aansluiting.

De USB-C werkt niet alleen met apparaten zoals laptops, computers of smartphones, maar ook op verschillende besturingssystemen zoals iOS, Android, Windows, Google en meer. Daarmee wordt echt een nieuwe weg ingeslagen.

 

De USB-C connector is omkeerbaar

 

 

Multifunctionele voedingskabel

Een unieke eigenschap van de USB-C is de stroomvoorziening functie, waarmee u de mogelijkheid heeft om apparaten door middel van de USB-kabel op te laden. Bijvoorbeeld, een printer die zonder stekker voor u aan het printen is en tegelijk zich oplaadt. Grote stekkerdozen zijn niet meer nodig door gebruik te maken van de USB-C connector.

De Type-C is niet compatibel met de huidige USB-apparaten

De nieuwe vorm van de USB-C zorgt ervoor dat de stekker niet in de huidige USB-poorten past. Om de USB-C toch te connecton  met de huidige apparaten biedt Apple de volgende kabels en adapters aan:

Bekijk ons complete USB-C kabel assortiment. 

 

Geplaatst in Algemeen door Frank Koot

Reacties

Voeg reactie toe