Duurzame Telefoonhoesjes - wat is er belangrijk?

Er zijn nu veel aanbieders van duurzame mobiele telefooncovers. Dit roept de vraag op: Wat is echt belangrijk bij de aanschaf van een biologisch afbreekbaar hoesje? Met welke factoren moet je rekening houden bij het nemen van je beslissing? 

Duurzaamheid en milieubescherming zijn voor ons bij SB Supply zeer belangrijk. Daarom investeren we steeds meer in dit soort merken. We vinden het belangrijk dat iedereen een kans heeft om duurzaam te kiezen, ook nog eens voor een goede prijs!

Belangrijke factoren voor een duurzaam telefoonhoesje

Laten we meteen naar het belangrijkste gaan: wat maakt een smartphone telefoonhoesje duurzaam. Natuurlijk is het materiaal een zeer belangrijk onderdeel, maar de herkomst of bedrijfslocatie van het merk is ook belangrijk, net als het feit dat je de stijl van jouw nieuwe mobiele telefoonhoes mooi vindt. 

Materiaal 

Materiaal is de eerste factor waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een duurzame mobiele telefoonhoes. Dit is niet meer dan logisch, het biologisch afbreekbare materiaal is het verkoopargument van de meeste fabrikanten. Ecologische materialen zijn bijvoorbeeld snel hernieuwbare grondstoffen, bio kunststoffen en gerecyclede materialen

Hernieuwbare grondstoffen

Een voorbeeld van hernieuwbare grondstoffen is bamboe, dat snel terug groeit (tot 3 meter per dag) en niet afsterft tijdens de oogst.

Cork is ook een zeer prominente vertegenwoordiger van deze categorie. Kurk is om verschillende redenen een van de meest milieuvriendelijke materialen. Het wordt verkregen uit de schors van de kurkeik, de bomen hoeven niet geveld te worden en het speciale is dat de kurkeik na de oogst tot 4 keer meer CO2 bindt dan voorheen.

Bio Plastic 

De samenstelling van bio kunststof varieert van fabrikant tot fabrikant. Ze gebruiken echter allemaal geen ruwe olie, die in conventioneel plastic kan worden gevonden. Vaak vind je bio plastic / kunststof componenten zoals tarwestro, maïszetmeel of plantaardige vezels

Gerecyclede materialen

Ook smartphone cases van gerecycled materiaal zoals gerecycled plastic of hout zijn een goed alternatief. Ook al denk je vaak alleen aan biologisch afbreekbare materialen, gerecyclede telefooncovers kunnen een groot verschil maken. Je moet er echter wel voor zorgen dat je duurzame lijmen en certificaten gebruikt, zoals een certificaat voor hout uit duurzame bosbouw (FSC-keurmerk). 

Oorsprong 

Velen vergeten aandacht te besteden aan de oorsprong van de omslag. Het zou een logisch gevolg moeten zijn om onnodig lange leveringsroutes te vermijden. Natuurlijk kunnen leveringsroutes niet volledig worden vermeden, niet elke milieubewuste consument woont in een grote stad als Amsterdam. Maar je moet er wel voor zorgen dat je milieuvriendelijke enveloppen uit jouw land of in ieder geval uit jouw continent komt.

Stijl

Stijl? Ja, dat heb je goed gelezen. Natuurlijk is stijl niet het doorslaggevende criterium, maar je moet wel een duurzame telefoonhoes kopen die je leuk vindt. Anders kan het leiden tot verkeerde aankopen en onnodige retouren. 

Duurzame mobiele telefoonhoesjes bij SB Supply

TulipCase

Bedrijfslocatie: Nederland

Materiaal: organische kunststof (PBAT, PLA en tarwestro)

Alle TulipCase telefoonhoesjes zijn gemaakt van duurzame materialen: PBAT, PLA en tarwestro. 80% PBAT (polybutyleentereftalaat), een biologisch afbreekbaar willekeurig copolymeer, met name een copolymeer van adipinezuur, 1,4-butaandiol en tereftaalzuur (uit dimethyltereftalaat). 10% PLA (polymelkzuur), een thermoplastisch alifatisch polyester dat wordt verkregen uit hernieuwbare grondstoffen. Bij het oogsten van tarwekorrels blijft 10% tarwestro over, normaal gesproken wordt deze grondstof weggegooid of verbrand. TulipCase geeft het een nieuw leven. Door deze materialen is de ontbindingstijd 3-6 maanden.

Het doel van TulipCase: het creëren van de beste milieuvriendelijke ervaring voor uw telefoon en het milieu en het inspireren van gemeenschappen om het gebruik van plastic op alle mogelijke manieren te vermijden. Want gemak ten koste van de natuur is geen gemak.

TulipCase maakt gebruik van planten en hernieuwbare bronnen om uw producten te vervaardigen en ze werken een beetje als bij toverslag. Ze gebruiken drie principes om duurzaamheid te bereiken: ze REDUCEEREN onnodige CO2-uitstoot door de productie van onnodig afval te vermijden. Alle producten zijn 100% RECYCLABLE. De producten zijn composteerbaar en kunnen de bodem en de RESTORE verbeteren.

Ontdek alle TulipCase cases!

Mous

Locatie van het bedrijf: Verenigd Koninkrijk

Materiaal: o.a. bamboe

Mous beschermt je smartphone op een unieke manier. Het gebruik van natuurlijke materialen maakt deze mouwen tot iets heel bijzonders. De AirShock technologie beschermt ook je smartphone perfect! Een geweldig ontwerp gecombineerd met optimale bescherming en dit alles in combinatie met het gebruik van natuurlijke materialen.

Ontdek alle Mous cases!

Geplaatst in iPhone door Noël van Domburg