Wahoo KICKR - de perfecte Home Workout

Elke professionele atleet weet dat de grootste uitdaging is om aan de top te blijven. Dit is dezelfde uitdaging waar Wahoo voor staat als het gaat om het verbeteren van de KICKR-trainer. Wat zouden ze kunnen doen om het zogenaamde "Champions Choice" product te verbeteren? Dit jaar ligt de revolutie in de evolutie. Wahoo heeft de precisie, het reactievermogen en het fietsgevoel verbeterd door middel van veranderingen die moeilijk te zien zijn, maar gemakkelijk zijn op te merken.

Waarom thuis training? 

Thuis training is de norm geworden voor de meeste fietsers. Het comfort van thuis zijn, plus technologie, is de perfecte formule voor een goede motivatie om te trainen. Hoewel deze hulpmiddelen waardevol zijn voor de moderne duursporter, hebben ze veel nuances waar tijdens de training rekening mee moet worden gehouden. Bij het vergelijken van thuis- en buitentrainingen voelen sporters vaak de verschillen, wat de noodzaak van een andere aanpak en mindset bij thuis training benadrukt.

Andere houding

Een van de meest voor de hand liggende dingen die sporters zullen opmerken is de manier waarop hun lichaam van binnen beweegt in vergelijking met de buitenkant. Er is duidelijk behoefte aan beweging van het bovenlichaam. De kracht van het bovenlichaam die aan de buitenkant wordt gebruikt, helpt om meer kracht te geven, maar ook om het onderlichaam te ondersteunen en het de tijd te geven om te herstellen van intense inspanning.

Dit gebrek aan vermogen om de fiets van de ene naar de andere kant te verplaatsen kan het moeilijk maken om echt maximale prestaties te leveren. De zwakke punten van de romp en de heupen worden ze op een thuistrainer benadrukt. Je fysiek en lichaamspositionering leggen meer nadruk op deze aspecten en vereisten, door de beperkte beweging van de fiets, meer rekrutering van deze spiergroepen.

Er zijn ook verschillen in de positionering van het onderlichaam. Typisch zijn de binnenste dijen van een atleet moe na de overgang naar de thuistraining.

Hierdoor kan je jouw gewicht van het zadel verplaatsen en meer kracht geven aan de pedalen door met behulp van de zwaartekracht je gewicht door de pedaalslag naar beneden te trekken, waardoor je kracht voor een bepaalde inspanning toeneemt. Dit effect kan worden beperkt door een hometrainer te gebruiken die enige dynamische beweging op de fiets mogelijk maakt, zoals de KICKR.

Wahoo Kickr Headwind - Ventilateur de Resistance d'air

De wind in je gezicht is een van de dingen die het fietsen tot een plezier maken. Deze wind is ook cruciaal voor de prestaties, gezien de effecten van warmte en koeling op sporters.
Het gebruik van een ventilator met luchtweerstand is essentieel voor een prettige ervaring en succesvolle training. Als de omgeving te warm is, kunnen de prestaties aanzienlijk worden verminderd. Als je zweet, wordt je bloed dikker en ontstaat er weerstand in het hart- en vaatstelsel. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat het hart sneller pompt om dezelfde hoeveelheid bloed af te geven aan de werkende spieren.

Door het gebruik van een ventilator kun je langer koel blijven en wordt uw hart- en vaatstelsel minder belast. Dit betekent dat de actieve spieren meer bloed krijgen met minder inspanning. Een koele en hydraterende bloedsomloop is de sleutel tot een succesvolle training thuis. Oververhitting kan leiden tot een vermogensvermindering van 20 tot 30 watt, wat een aanzienlijke invloed heeft op de kwaliteit en het doel van de training.

Hoe zit het met de psychologische kant van thuis training?

Het valt niet te ontkennen dat een fietstocht in een groep vaak motiverender is dan een solotraining. Dit gebrek aan sociale interactie en/of externe motivatie kan bij sommige sporters leiden tot een prestatietekort.

Het gebrek aan duidelijke doelen tijdens de thuiswerkers kan ook leiden tot een tekort aan prestaties. Zorg ervoor dat je voor elke training en trainingsperiode een duidelijk doel hebt om gefocust en gemotiveerd te blijven.

Gebruik moderne hulpmiddelen zoals hoogwaardige trainers, virtuele ervaringen en online platforms om het fietsen spannender en dynamischer te maken. Deze hulpmiddelen, in combinatie met een comfortabele en goed uitgeruste fitnessruimte, zullen je helpen om jouw training te verbeteren.

Vind je innerlijke motivatie door te weten dat elke pedaalslag je dichter bij je doelen brengt.

Waarom zou je kiezen voor de Wahoo KICKR Power Trainer V5?

Wahoo Fitness KICKR V5 - Home trainer connecté

Snelle gegevensverwerking en feedback

Of het nu gaat om een virtuele training of een intervaltraining met hoge intensiteit, KICKR AXIS geeft direct feedback door in te spelen op veranderingen in het tempo en de positie van de fietser. Met 5° zijdelingse beweging van de ene naar de andere kant, lijkt de thuistraining meer op de buitenervaring.

Minder vermoeidheid, meer uithoudingsvermogen

KICKR AXIS laat je toe om op een meer natuurlijke manier te bewegen met de krachten die worden uitgeoefend tijdens langere, intensievere trainingssessies, waardoor je minder snel vermoeid raakt.

Hometrainer aangepast aan de behoeften van elke fietser

Of het nu gaat om intensief fietsen of zachtjes, of je nu in het zadel blijft zitten of op de pedalen gaat staan, de geïntegreerde actievoeten van KICKR AXIS kunnen onafhankelijk van elkaar worden aangepast voor een aanpasbare trainingservaring. Met drie selecteerbare stijfheidsniveaus geeft AXIS elke fietser de mogelijkheid zich aan te passen aan zijn of haar unieke rijstijl.

Realistische thuis training

In combinatie met KICKR (connected home trainer), KICKR CLIMB (ascent and descent simulator) en KICKR HEADWIND (ventilator) bieden de beweging en het gevoel van een outdoor workout met virtuele trainingsunits.

Nauwkeurige aandrijving

Dankzij de automatische kalibratie heeft de KICKR een uitzonderlijk nauwkeurige prestatie en hoeft hij niet opnieuw te worden gekalibreerd. Nu kan je elke training optimaliseren. Je weet dus dat KICKR je prestaties altijd met +/- 1% nauwkeurigheid zal volgen.

Gecontroleerde weerstand 

KICKR past automatisch de weerstand aan via de toepassing of software naar jouw keuze en simuleert zo niveauveranderingen tot 20% van de helling.

Resistente materialen

De robuuste stalen constructie van de KICKR geeft hem de duurzaamheid en stabiliteit om jaren van intensieve training te doorstaan.

Een vrijwel stille hometrainer?

Dankzij de constante verbeteringen is KICKR vrijwel stil. Het enige geluid dat je hoort is dat van de ketting als je tijdens de training van versnelling wisselt.

Geavanceerde connectiviteit, Bluetooth, ANT+ en meer

Dankzij de ANT+ en Bluetooth®-mogelijkheden kan KICKR-verbinding maken met smartphones, GPS-apparaten en fE-C-compatibele apparaten of toepassingen.

KICKR ondersteunt tot drie Bluetooth-verbindingen tegelijk voor een probleemloze training.

App compatibiliteit: Zwift en meer

Of je nu een online cursus of een gestructureerde Watt workout volgt, de Wahoo KICKR hometrainers werken met de meest populaire applicaties om je de beste trainingservaring te geven. Om te weten te komen welke toepassingen compatibel zijn met KICKR, kun je onze gedetailleerde vergelijkingstabel voor KICKR-toepassingen downloaden.

Geplaatst in Fitness door Daan Hamers