Gewichtsverlies verlaagt de bloeddruk: Withings Studie

Na een diagnose van hoge bloeddruk, is afvallen de eerste behandeling. Er is nu een grootschalige studie uitgevoerd door Withings en het Georges Pompidou Ziekenhuis in Parijs. Lees verder om meer te leren.

 

Gewichtsverlies verlaagt de bloeddruk

Obesitas is een goed gedocumenteerde risicofactor voor hoge bloeddruk. Na verloop van tijd kan onbehandelde hypertensie leiden tot hart- en vaatziekten, beroerte, nierfalen, en cognitieve stoornissen. In de Verenigde Staten leiden meer dan 60% van de volwassenen aan overgewicht of obesitas en het is steeds belangrijker geworden om hier stappen tegen te ondernemen.

Voor zowel mannen als vrouwen blijkt er een positief verband te liggen tussen een algeheel lagere body mass index en een lagere bloeddruk. Mensen met een lagere BMI hadden in het algemeen een lagere bloeddruk.

Onderzoekers gingen de veranderingen over 31 dagen analyseren tussen het BMI en de bloeddruk. Uit dit onderzoek bleek dus een duidelijk verband te zijn tussen een lagere BMI en een lagere bloedddruk. Een afname in BMI van meer dan 1,0 kg per maand ging gepaard met een daling van de bloeddruk van 1,79 mmHg voor mannen en 1,81 mmHg bij vrouwen.

De studie toonde aan dat gewichtsverlies zorgt voor snelle verbeteringen in de gezondheid.

Uitgebreid onderzoek in meer dan 100 landen

Onderzoekers analyseerde voor de studie een anonieme database met 27.000 volwassenen uit meer dan 100 landen over de hele wereld, die regelmatig hun bloeddruk en BMI laten checken met de Withings draadloze bloeddrukmeter en de Withings weegschaal - Smart Body Analyser. De database werd samengesteld uit 86% mannen en 14% vrouwen. De gemiddelde leeftijd bleek 50,7 jaar te zijn met een gemiddelde BMI van 28,6.

Volgens de onderzoekers was dit een van de eerste studies die het verband onderzocht tussen BMI en bloeddruk op grote schaal over een langere tijd genomen. De resultaten van de studie werden gepresenteerd op een poster op de Obesitas Week congres in november in Los Angeles.

Doormiddel van de Withings weegschaal - Smart Body Analyser en de Withings draadloze bloeddrukmeter hebben artsen en onderzoekers cruciale real-time gegevens verzameld over het verband tussen gewichtsverlies, veranderingen in dieet, verhoogde activiteit en de verbetering van de gezondheid voor grote populaties. Het groeiend bewustzijn van deze meetbare, real-life verbindingen tussen actie en de gezondheid van de resultaten zullen de mensen inspireren om gezonde keuzes te maken, zodat ze hun eigen gewicht en bloeddruk kunnen verbeteren.

Geplaatst in Algemeen door Frank Koot

Reacties

Voeg reactie toe