Hoe bescherm ik mijn iPad?

Als je net een iPad hebt gekocht ben je er natuurlijk heel zuinig op en wil je dat hij zolanfg mogelijk meegaat. Het is dan absoluut noodzakelijk dat je alle mogelijke maatregelen neemt om het te beschermen. En als het om de bescherming van het scherm gaat, is het van cruciaal belang om de juiste keuze te maken!

Het probleem is dat iPads vaak stuk gaan. Om te beginnen is de gemiddelde levensduur van een Apple product iets meer dan vier jaar. Maar voordat die periode van vier jaar voorbij is, kan jouw kostbare tablet gemakkelijk krassen, barsten of beschadigen, vooral als je hem onderweg meeneemt.

In dit artikel bespreken we manieren om je iPad scherm te beschermen tegen stof en krassen. We zullen je ook laten kennismaken met enkele producten die je bij SB Supply kunt kopen om jouw tablet te beveiligen!

Bescherming tegen diefstal

1. Gebruik altijd het nieuwste iOS

Telkens wanneer Apple een nieuw besturingssysteem uitrolt, verschijnt er een icoontje in het Instellingen-gedeelte van je iPad. Zodra je in Instellingen bent, kun je tikken op "Algemeen" en vervolgens op "Software-update". Volg de instructies vanaf daar. Het proces is snel en gemakkelijk.

Het is het beste om dit nieuwe besturingssysteem meteen te downloaden. Elke nieuwe versie van iOS biedt bescherming tegen de nieuwste virussen en malware. Ook worden veel problemen die zich in de vorige versie voordeden, geëlimineerd.

2. Verwijder apps die je niet gebruikt

Als je vaak apps downloadt voor je plezier, is het verstandig om ze af en toe door te nemen. Verwijder alles wat je niet gebruikt of nodig hebt.

Ongebruikte apps nemen kostbare opslagruimte in beslag en als je er te veel hebt, kan dat ten koste gaan van de snelheid waarmee je iPad werkt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat vele van hen je kunnen traceren of je gegevens verzamelen. Met minder apps, heb je minder privacy problemen.

3. Maak een back-up van je gegevens

Als je iPad zoek zou raken, gehackt of onherstelbaar beschadigd zou raken, zou je uiteraard alles verliezen wat je erop had opgeslagen. Om zo'n ramp te voorkomen, moet je regelmatig een back-up maken.

De eenvoudigste manier om je back-ups te beheren is door de iCloud-back-upinstelling in te schakelen. Je tablet bewaart dan kopieën van je bestanden in de cloud. Een andere optie is om een back-up van je gegevens te maken in iTunes; je kunt deze dan overbrengen naar een computer of ander apparaat.

Fysieke bescherming

1. Maak je iPad-scherm schoon

Maak je iPad Air af en toe eens goed schoon. Veeg het scherm en de rest van de tablet schoon. Gebruik geen ammoniak of een ander schoonmaakmiddel.

Gebruik in plaats daarvan een vochtige microvezeldoek of een andere doek die niet krast of pluist. En gebruik zachte, gelijkmatige bewegingen als je schoonmaakt.

2. Wees voorzichtig met vloeistoffen

Het is zo makkelijk om je drankje op je iPad Air te morsen en het apparaat ernstig te beschadigen. Bewaar je iPad daarom altijd veilig in een zak, rugzak, aktetas of ergens anders als je in de buurt van vloeistoffen bent.

Als het buiten regent, als de persoon naast je in de metro aan een fles water zit te nippen, als je in Splash Mountain zit, of als je op een andere manier aan vloeistof wordt blootgesteld, houd die iPad dan weg. .

3. Investeer in een beschermende hoes

De meest effectieve manier om je iPad fysiek te beschermen is door er een beschermhoes voor te kopen. De juiste beschermhoes is bestand tegen veel stoten en vallen, en houdt je toestel veilig en gezond door dik en dun.

Bescherm het scherm van je iPad

iPads zoals alle tablets zijn lang en zwaar in vergelijking met je smartphone. Het is moeilijk om ze met één hand vast te houden en te gebruiken. Deze redenen maken hen kwetsbaarder voor valschade. En als een tablet valt, zal het scherm waarschijnlijk een klap krijgen. Door het grotere oppervlak trekt het ook meer vuil aan als je het in de open lucht laat liggen. Misschien ben je al bekend met glazen screenprotectors voor je smartphone, maar wist je dat je er ook een voor uw iPad kunt krijgen? Ja, fabrikanten van accessoires zoals Casecentive produceren schermbeschermers en beschermende hoesjes die voor je iPad kunnen worden gebruikt.

Modellen van iPad hoesjes

1) Schokbestendig omhulsel

Met de UAG Metropolis iPad Protective Case krijg je een case die je iPad beschermt tegen stoten en waarmee je hem gemakkelijk kunt vasthouden met het handvat aan de achterkant van de case. Urban Armor Gear tablet cases staan bekend om hun lichte gewicht, maar ook om hun grote sterkte. De buitenkant is gemaakt van polycarbonaat en de binnenkant van flexibel TPU. De hoes is ontworpen voor vallen, krassen, vuil, stoten en andere potentiële gevaren van het dagelijks leven. Met dit geval, kun je je gloednieuwe iPad volledig beschermen

2 ) Roterende hoes

De Joy Factory aXtion Bold MP iPad 10.2" is ontworpen om een robuuste bescherming te bieden voor je apparaat tegen water en vallen. De hoes beschermt het toestel ook op openbare plaatsen met een anti-diefstalvoorziening. Deze aXtion case biedt optimale bescherming voor je toestel. Hij is gecertificeerd voor slagvastheid en is ook waterdicht. Het omhulsel is gemaakt van siliconen van hoge kwaliteit, waardoor het gemakkelijk herhaaldelijk schoon te maken is.

Een schelp met een draaibare handgreep heeft vele voordelen. Het kan soms moeilijk zijn om je tablet goed vast te houden, maar met de ingebouwde handgreep kun je je iPad nu met één hand gebruiken. Het vermindert zelfs het risico op beschadiging, aangezien de iPad minder snel omvalt. Het handvat kan met behulp van klittenband worden vergroot en verkleind, zodat het aan elke hand kan worden aangepast.

3 ) Hoes met schouderriem en draaibare pols

Met de case met draaibare handgreep en riem kunt je je iPad op uw schouder dragen. Compatibel met Casecentive schokbestendige en onbreekbare hoesjes. Neem je iPad gemakkelijk mee naar de bouwplaats etc.!

Conclusie

Het is daarom belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om beschadiging van je iPad te voorkomen. Sterker nog, je zult meer geld kwijt zijn om het te repareren dan het je kostte toen je het kocht. Overweeg om alle bescherming die je nodig hebt van onze SB Supply site te krijgen voordat het te laat is.

We hopen dat de tips in dit artikel nuttig voor je zullen zijn om uw iPad te beschermen!

Bekijk hier alle accessoires per type iPad

ipad-1

ipad-2

ipad-3

ipad-4

ipad-air-1

ipad-air-2

ipad-pro-9-7

ipad-pro-10-5

ipad-2017

ipad-pro-11

ipad-pro-11-2020

ipad-pro

ipad-pro-12-9-2018

ipad-pro-12-9-2020

ipad-10-2

ipad-air-2020

ipad-mini-1-2-3

ipad-mini-4

ipad-mini-5

 

Geplaatst in iPad door Swen Heijstee