Stof of leer, de keuze bij elke gamingstoel ✅

Gaming stoelen, evenals bureaustoelen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, vormen en materialen, maar vaak mensen eerst selecteren op prijs en vervolgens beslissen op ontwerp en uiterlijk. Het is ook belangrijk dat je bewust bent van de materiaalverschillen en wat deze betekenen voor je eigen zitcomfort.

Leer

Zoals je wellicht al weet, bestaat er een onderscheid tussen echt en imitatieleer. Hoewel beide qua uiterlijk moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn, zijn er voor beide materialen duidelijke voor- en nadelen.

 

PU-Leer

PU-leer is het echte leer onder de kostenbespaarders. Het imiteert de look en het gevoel van echt leder tegen spotprijzen.

Polyurethaanleder is een kunstleder dat wordt gemaakt van splitleder. Splitleder is het deel van de dierenhuid dat overblijft nadat echt leder is gemaakt. Nadat het gespleten leder is verwijderd, wordt het met polyurethaan gecoat en vervolgens gewoonlijk op het oppervlak van de gamerstoel aangebracht. Dit polyurethaan geeft het een glanzende afwerking.

Vergeleken met echt leder is PU-leder veel gemakkelijker te onderhouden omdat het oppervlak gemakkelijk met een vochtige doek kan worden gereinigd. Bovendien is het materiaal water- en vuilafstotend. Wel moet worden opgemerkt dat PU-leder minder goed ademt, waardoor je sneller gaat zweten, vooral in de zomer. Dit geldt ook voor echt lederen producten, maar het zitcomfort is veel aangenamer bij stoelen van imitatieleer.

Bestand tegen morsen en vlekken

Dankzij het glanzende en gladde oppervlak van de PU lederen gamestoelen zijn ze praktisch immuun voor schade door vloeistoffen (frisdrank, koffie, enz.) of andere stoffen die ermee in contact kunnen komen.  

Waarschuwing: Kunstleer is niet bijzonder krasbestendig. Een beschadigd PU lederen oppervlak is moeilijk te herstellen, dus behandel de gaming stoelen met zorg. 

Personalisering

PU-leder is synthetisch en kan dus gemakkelijk worden geverfd, zodat je kunt kiezen uit een groot aantal kleuren voor je stoel. De kwaliteit van het leder wordt niet aangetast, want het is nog steeds met polyurethaan gecoat.

Bij SB Supply kun je kiezen uit een groot aantal gamerstoelen met verschillende designs en kleuren om aan al je wensen te voldoen!

Echtleer

Het is onbetwistbaar dat echt leder bekend staat om zijn lange levensduur dankzij zijn onovertroffen kwaliteit. Het is echter belangrijk te beseffen dat echt leder zeer onderhoudsgevoelig is. Dierlijk leder mag bijvoorbeeld niet in de zon worden gelegd, omdat UV-stralen de kwaliteit aantasten en het materiaal doen verbleken. 

De Nordic Gaming Gold Premium SE Gaming Stoel is momenteel de enige echt lederen stoel die we aanbieden. 

Stof

Voor wie geen leren game- of bureaustoel wil, is er nog een alternatief. Stoffen stoelen bieden door hun hoge luchtdoorlatendheid het voordeel dat zowel in de winter als in de zomer een gematigd zitcomfort is gegarandeerd.  

Betaalbaarheid

Net als PU-leder is stof over het algemeen zeer betaalbaar. Dit komt omdat de materialen die gewoonlijk voor de vervaardiging ervan worden gebruikt, de fabrikant vaak niet veel kosten.

Stof wordt daarom vaak gebruikt om het bedrijf te helpen de prijzen laag te houden. Als je budget zwaar onder druk staat of ze grijpen vol naar een koopje van hoge kwaliteit, kun je geweldige stoffen stoelen vinden tegen zeer redelijke prijzen.

Ademend vermogen

Vergeleken met PU leer, is de stof ongelooflijk ademend. Dat komt omdat het geweven is, waardoor er kleine openingen in het materiaal zijn. De lucht stroomt naar binnen en naar buiten, en zitten op een stoffen stoel voelt veel frisser aan dan zitten op een PU-leren stoel - vooral als je in een warm gebied bent. Dit komt deels doordat de stoelen vochtabsorberend en buitengewoon ademend zijn in vergelijking met een lederen stoel, dit betekent dat de zitter veel minder zweet.

Een groot voordeel bij warme temperaturen: je zit niet aan de stoel gekluisterd als je begint te zweten.

Duurzaamheid

Net als PU-leder heeft stof zijn ups en downs als het op duurzaamheid aankomt, maar over het algemeen wordt het als vrij duurzaam beschouwd. Dit hangt natuurlijk af van de kwaliteit en het soort stof dat je krijgt.

Hoe dichter de stof geweven is en hoe sterker de stof is, hoe groter de kans dat je stoel lang meegaat en tegen een stootje kan. Veel bedrijven bieden zelfs hoogwaardige stoffen aan die gegarandeerd langer meegaan dan sommige lederen producten.

Vlekken zijn hardnekkig

De stof is niet bijzonder bestand tegen vlekken en morsen. Vloeistoffen trekken erin en felle kleuren kunnen vlekken veroorzaken als je niet onmiddellijk ingrijpt. Voedsel is veel moeilijker schoon te maken omdat het aan de vezels van de stof blijft kleven. Kleverig of kruimelig voedsel is bijzonder moeilijk te verwijderen van stoffen stoelen.

Er zijn echter stoffen waarvoor transparante sprays bestaan die vloeistofafstotend zijn en dus kunnen beschermen tegen vlekken. Toch zijn stoffen gamestoelen niet zo gemakkelijk schoon te maken als PU leer.

Een duidelijk verschil tussen de drie materialen is de prijs, dus het hangt allemaal af van waar je voorkeur naar uitgaat en welke functie je aan je nieuwe stoel wilt toekennen.

Als je het mij vraagt is de Gear4U Elite Office Chair in het bruin een absolute eyecatcher in elk kantoor en mag de Fourze Gaming Chair RGB in het zwart in geen enkele gamekamer ontbreken. 

 

Bij SB Supply bieden wij de volgende gaming/kantoorstoel modellen aan

Hier vind je ons ruim aanbod aan game- / en bureaustoelen. Bij ons kun je kiezen uit modellen van Gear4U, Fourze, Nordic-Gaming en Ranqer

Geplaatst in Gaming door Swen Heijstee