Is de iPhone X waterdicht?


We willen onze smartphones graag altijd en overal gebruiken. Het vervelende is alleen dat niet elke smartphone bestemd is tegen water. Daarnaast zitten ongelukken in een klein hoekje, een omgevallen glas water kan al flink wat schade aanbrengen. Ook Apple merkt dat dit een steeds belangrijker aspect wordt bij het kiezen van een nieuwe smartphone. Apple heeft daarom aangekondigd zijn revolutionaire smartphone te voorzien van een IP67 – certificering. Betekent dat dan eindelijk dat de iPhone X waterdicht is? Je leest het in de onderstaande blog. 

Wat betekent IP67?

De iPhone X beschikt over een officiële certificering volgens de IP67-norm. Dit betekent twee dingen:

Het eerste getal, in dit geval de 6, geeft de stofdichtheid van het toestel aan. De 6 is hierbij de hoogste waarde, dit houdt dan ook in dat het toestel geheel stofdicht is. De behuizing is zo ontwikkeld dat er geen stof kan binnendringen.

Het tweede getal in de IP67-norm geeft aan hoe het toestel beschermd is tegen vocht. Hierbij is de hoogste waarde 9. De 7 in de certificering geeft aan dat het toestel dompeldicht is. Dit betekent dat de iPhone X 30 minuten lang tot 1 meter onder water moet kunnen overleven. Dit maakt het mogelijk om met de iPhone X te douchen.


Is mijn iPhone X volledig waterdicht?

Nee, de iPhone is echter alleen spatwaterdicht. Dit betekent dat je niet actief kunt gaan zwemmen met je iPhone X. Het toestel is wel bestemd tegen een flinke regenbui, ook een korte onderdompeling zal die overleven. Hou er wel rekening mee dat eventuele vochtschade NIET door de Apple-garantie wordt gedekt. De stof- en waterbestendigheid kan door normale slijtage op den duur afnemen.

 

Douchen met de iPhone X, kan dat?

Doordat de iPhone X beschikt over een behuizing die spatwaterdicht is, kun je er inderdaad mee douchen. Dit heeft zelfs al geleid tot een nieuwe trend waarbij mensen selfies onder de douche nemen of hun iPhone X gebruiken voor bijvoorbeeld Netflix.

Wist je dat de iPhone XS Max zelfs een een IP68 certificering heeft? Lees in onze blogartikel over de iPhone XS Max wat dit betekent. 

iphone-waterproof

Kan de iPhone X overleven in de sneeuw?

Je telefoon is onmisbaar tijdens de wintersport. Je maakt er de mooiste foto’s mee, zorgt ervoor dat je niet verdwaald en uiteraard is het handig als je in nood iemand kan bereiken. Tijdens een wandeltocht of skiafdaling verlies je echter je telefoon, waardoor deze een halve dag of langer in de sneeuw ligt begraven. Het kan ons allemaal gebeuren. Maar zal de iPhone X het overleven in de sneeuw? We gaan er hier wat dieper op in.

Je zou zeggen dat de iPhone X wel bestand is tegen een beetje sneeuw. In principe is het natuurlijk gewoon water. Echter bevat sneeuw een hoog gehalte aan minerale en andere stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je telefoon. Dit kan tot corosie leiden in de iPhone, waardoor deze onbruikbaar wordt. Daarnaast is het belangrijk om je iPhone goed warm op te bergen tijdens de koude winterdagen. De iPhone X is namelijk niet bestand tegen extreem lage temperaturen. 

In het onderstaande overzicht is te zien wat de gevolgen zijn van lage temperaturen.

 • Bij -10 graden zal je smartphone sneller leeg raken.
 • Bij -20 graden zal je smartphone uit vallen.
 • Bij -30 graden zal je smartphone accu- en lcd-problemen ondervinden.
 • Bij -40 graden of nog lager zal je smartphone niet meer werken.

 

Deze gevolgen zijn echter tijdelijk tot je iPhone X weer is opgewarmd. Let wel op dat door extreem lage tempraturen, je iPhone slechter zal functioneren. Ons advies: Gebruik ook in de sneeuw een Waterproof Case.

Hoe kan ik mijn iPhone X beschermen tegen lage temperaturen?

 1. Het is het beste voor je smartphone om deze helemaal uit te zetten, maar voor de meeste mensen is dat niet makkelijk. Een andere optie is om je smartphone de tijd te gunnen om warm te worden. Wacht dus even met je telefoon weer aan te zetten, zodra je binnen bent.
 2. Als door de kou je batterij sneller leegt raakt, is het handig om een externe batterij bij te hebben, zoals een powerbank. Hierdoor kun je zelfs op het einde van de dag nog mooie vakantiefoto’s schieten.
 3. Het is daarnaast natuurlijk slim om je iPhone warm op te bergen. In een broekzak dicht tegen je lichaam of opgeborgen in een waterdichte tas. Hierdoor is je smartphone gelijk beschermd tegen inkomende sneeuwballen. 

  Benieuwd naar onze powerbanks?

  De waterdichte cases van SB Supply

  Neem altijd het zekere voor het onzekere met de waterdichte cases van SB Supply. Bescherm je toestel tegen de gevolgen van waterschade, zonder dat je smartphone zijn stijlvolle uitstraling verliest. De iPhone wordt beschermd tegen regen, sneeuw, zand en modder, zodat je telefoon altijd en overal is te gebruiken. Gegarandeerd 100% waterdicht! 

  Benieuwd naar onze waterdichte iPhone X cases?
  Catalyst Waterpoof case iPhone X zwart

  Is het nog niet helemaal duidelijk? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij kijken graag mee naar oplossingen.

  Geplaatst in Algemeen door Dennis Verbaandert