IP68 - is de iPhone XS Max waterdicht?

De smartphone is tegenwoordig het centrale punt is ons leven. We kunnen haast niet meer zonder. Het vervelende is alleen dat niet elke smartphone bestemd is tegen water. Daarnaast zitten ongelukken in een klein hoekje. Een omgevallen glas water kan al flink wat schade aanbrengen. Apple heeft aangekondigd de iPhone XS Max te voorzien van een IP68-certificering. Betekent dat dan eindelijk dat we kunnen gaan diepzee duiken met onze telefoon? Je leest het hier!

iPhone XS Max voordelen: Wat betekent IP68?

De iPhone XS Max is officiëel gecertificeerd volgens de IP68-norm. Dit betekent twee dingen:

Het eerste getal, in dit geval de 6, geeft de stofdichtheid van het toestel aan. De 6 is hierbij de hoogste waarde, dit houdt dan ook in dat het toestel geheel stofdicht is. De behuizing is zo ontworpen dat er geen stof kan binnendringen.

Het tweede getal in de IP67-norm geeft aan hoe goed het toestel beschermd is tegen vocht. Hierbij is de hoogste waarde 9. De 8 in de certificering geeft aan dat het toestel beschermd is tegen permanente onderdompeling. Dit betekent dat de iPhone XS Max 30 minuten lang tot maximaal 2 meter onder water moet kunnen overleven. 

Dus je kunt de iPhone XS Max meenemen in de douche, maar we raden af te gaan ​​zwemmen of duiken met de iPhone.

Kan de iPhone XS Max overleven in de sneeuw?

Je telefoon is onmisbaar tijdens de wintersport. Je maakt er de mooiste foto’s mee, zorgt ervoor dat je niet verdwaald en uiteraard is het handig als je in nood iemand kan bereiken. Tijdens een wandeltocht of skiafdaling verlies je echter je telefoon, waardoor deze een halve dag of langer in de sneeuw ligt begraven. Het kan ons allemaal gebeuren. Maar zal de iPhone XS Max het overleven in de sneeuw? We gaan er hier wat dieper op in.

Je zou zeggen dat de iPhone XS Max wel bestand is tegen een beetje sneeuw. In principe is het natuurlijk gewoon water. Echter bevat sneeuw een hoog gehalte aan minerale en andere stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je telefoon. Dit kan tot corosie leiden in de iPhone, waardoor deze onbruikbaar wordt. Daarnaast is het belangrijk om je iPhone goed warm op te bergen tijdens de koude winterdagen. De XS Max is namelijk niet bestand tegen extreem lage temperaturen. 

In het onderstaande overzicht is te zien wat de gevolgen zijn van lage temperaturen.

 • Bij -10 graden zal je smartphone sneller leeg raken.
 • Bij -20 graden zal je smartphone uit vallen.
 • Bij -30 graden zal je smartphone accu- en lcd-problemen ondervinden.
 • Bij -40 graden of nog lager zal je smartphone niet meer werken.

 

Deze gevolgen zijn echter tijdelijk tot je iPhone XS Max weer is opgewarmd. Let wel op dat door extreem lage tempraturen, je iPhone slechter zal functioneren. Ons advies: Gebruik ook in de sneeuw een Waterproof Case.

Hoe kan ik mijn iPhone XS Max beschermen tegen lage temperaturen?

 1. Het is het beste voor je smartphone om deze helemaal uit te zetten, maar voor de meeste mensen is dat niet makkelijk. Een andere optie is om je smartphone de tijd te gunnen om warm te worden. Wacht dus even met je telefoon weer aan te zetten, zodra je binnen bent.
 2. Als door de kou je batterij sneller leegt raakt, is het handig om een externe batterij bij te hebben, zoals een powerbank. Hierdoor kun je zelfs op het einde van de dag nog mooie vakantiefoto’s schieten.
 3. Het is daarnaast natuurlijk slim om je iPhone warm op te bergen. In een broekzak dicht tegen je lichaam of opgeborgen in een waterdichte tas. Hierdoor is je smartphone gelijk beschermd tegen inkomende sneeuwballen. 

  Benieuwd naar onze iPhone XS Max powerbanks?

  De waterdichte cases van SB Supply

  We weten allemaal wat onze smartphones soms moeten doorstaan. Hoewel de iPhone XS Max waterbestendig is, gaat deze certificering niet voor altijd mee (zelfs bij normaal gebruik kan de bescherming na een tijdje vervagen) en Apple geeft geen garantie op waterschade. Neem daarom het zekere voor het onzekere met de waterdichte cases van SB Supply.  De iPhone wordt beschermd tegen regen, sneeuw, zand en modder, zodat je telefoon altijd en overal is te gebruiken. Gegarandeerd 100% waterdicht! 

  Benieuwd naar onze waterdichte iPhone XS Max cases?

  Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw iPhone XS Max 100% waterdicht te maken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen jou graag de beste keuze te maken

  Geplaatst in iPhone door Dennis Verbaandert