Tablets (iPads) in de klas

Op steeds meer scholen in Nederland wordt met tablets gewerkt.
“Wat leerlingen zien als spelletje doen, is eigenlijk leren.”


De les begint pas weer om kwart over één, maar de leerlingen van groep 7 van basisschool De Windhoek komen ruim op tijd binnen. Ze pakken hun lesmateriaal uit de kast en gaan er zelfstandig mee aan de slag. Het enige verschil: voor hun neuzen ligt geen boek, maar een iPad met Survivor case, volgestouwd met educatieve apps.

“Nu even allemaal de iPad op de stand!”, roept meester Rob, waarmee hij de Griffin Survivors, iPad cases die tegen een stootje kunnen, die ook een stand functie hebben. Want het feit dat er iPads in de klas aanwezig zijn, betekent niet dat er geen klassikaal onderwijs meer is.                                                                                                   
De les begint met spelling en woordbegrip. Op een groot scherm, dat de leraar met zijn eigen iPad bedient, staan woorden als caissière, failliet. De kinderen kunnen tegelijk schrijven wat ze denken op hun iPad.

Het iPad gebruik en de benodigde accessoires bevallen goed op de school. Zo zegt de meester: “Ik merk aan deze kinderen dat zij veel meer van zichzelf willen investeren in wat ze doen. iPads zijn kostbaar maar dankzij de geleverde Extreme Duty Survivor cases van SB Supply gaan ze lang mee. Daarnaast kunnen we alle iPads per klas tegelijk laden met behulp van iPad Lock stations.” De proef was succesvol en wordt nu ook voortgezet in andere groepen van de school.             
                                                                                     
Het ministerie van Onderwijs staat positief tegenover de introductie van de “iPadscholen”, zoals ze in de meeste media worden genoemd. Ook de politieke partijen zijn enthousiast over het iPad gebruik in de klas zo concludeerde eerder “de Volkskrant” in juni 2013.


SB Supply heeft een groot assortiment valbestendige iPad cases.

Reacties

Voeg reactie toe