TICKR, de nieuwste hartslagmeter van Wahoo Fitness

Wahoo Fitness heeft een nieuwe hartslagband geïntroduceerd: de TICKR. De TICKR is waterproof en communiceert via zowel ANT+ als Bluetooth 4.0 met uw device. Zoals zijn voorganger, de BLUE HR, werkt de TICKR perfect samen met meer dan vijftig bekende sportapps, zoals Wahoo Fitness, Runkeeper, Strava, MapMyFitness en Cyclemeter/Runmeter. De TICKR is een upgrade van de BLUE HR en heeft deze per direct geheel vervangen. In de loop van mei zal het broertje van de TICKR, de TICKR RUN beschikbaar zijn. De verwachting is dat de TICKRX in juli zijn intrede zal maken. Uiteraard houden we jullie daarvan op de hoogte.De TICKR meet tijdens het sporten zowel uw hartslag als de hoeveelheid verbrande calorieën en toont deze gegevens realtime op uw smartphone. En dat is handig, want hierdoor weet u altijd zeker dat u op het voor jou meest geschikte niveau traint. Het enige wat u dient te doen is de TICKR op uw smartphone, GPS-horloge of fietsnavigatie aan te sluiten via Bluetooth 4.0 of ANT+ en u bent klaar voor een persoonlijke workout.


Met de TICKR, gecombineerd met het Burn & Burst-programma in de gratis Wahoo Fitness-app voor iOS of Android, sluit uw training perfect aan op het door uw gewenste trainingsdoel. Het trainen op basis van hartslag is nog nooit zo eenvoudig en leuk geweest: meet eenmalig uw Burn- en Burst-waarden op basis van een tweetal simpele tests, kies een doel (Burn voor vetverbranding of Burst voor hoge-intensiteitstraining) en start de training. Het Burn & Burst-programma bestaat uit twee verschillende trainingsschema’s die ieder acht weken duurt en geschikt is voor allerlei soorten cardiotraining. Het uiteindelijke doel is aan de sporter zelf: afvallen of prestaties verbeteren.
 
 
Eerder maakte Wahoo Fitness al bekend dat ze ook Android apparaten vanaf heden ondersteunen:
Vanaf 1 april 2014 kan ook iedereen met een Android OS device gebruikmaken van de producten van Wahoo Fitness. Met deze lancering zijn Android gebruikers nu ook in staat hun smartphone in een ware fitness-, fiets- en hardloopcomputer te transformeren. Door de producten en sensoren van Wahoo Fitness te combineren met de app, bent u in staat alle trainingsgegevens te monitoren, bij te houden en te analyseren, waarbij alle functionaliteiten van de smartphone beschikbaar blijven. Het besturingssysteem van een Android device dient minimaal op Android versie 4.3 te draaien en te beschikken over Bluetooth 4.0 of nieuwer.  


De Wahoo producten die vanaf de lancering geschikt zijn voor Android zijn de TICKR, BlueSC, RPM en de KICKR. Wahoo Fitness streeft ernaar om, net zoals bij iOS, al haar sensoren voor alle populaire Android sportapps toegankelijk te maken. Op dit moment ondersteunen Android apps als Runtastic, Endomondo, Pear Mobile en iCardio de Wahoo Fitness TICKR. Gedurende 2014 zullen steeds meer Android apps van derde partijen met de Wahoo sensoren bruikbaar zijn. 

Reacties

Voeg reactie toe