De Anki Vector Robot: jouw beste vriend!

Anki Vector

Maai-, stofzuiger- en dweilrobots zijn al geen verrassing meer in de hedendaagse huishoudens. Hoe zit het echter met een kleine robotvriend? SB Supply heeft sinds kort een van de meest populaire robots in zijn assortiment: de Anki Vector robot. In deze blog vind je alle informatie over deze robot.

Sciencefiction fans zullen het beamen: sciencefiction films komen steeds dichterbij de werkelijkheid. De grote vraag is natuurlijk: zijn robots goed of slecht? Wees niet bang! Deze kleine robot heeft geen slechte bedoelingen, verzekert fabrikant Anki.

De robot met menselijke trekjes 

Het meest genoemde argument om voor Vector te kiezen in plaats van Alexa is zijn persoonlijkheid. Je kan persoonlijke trekjes verwachten van de robot. Vraag je bijvoorbeeld om het weer, zal je niet alleen het resultaat krijgen, maar het antwoord op Vector's manier. Vector reageert afhankelijk van de weersomstandigheden en gebruikt daarvoor ook zijn display. Ook kan Vector muziek afspelen en bewegen op de maat.

Vector heeft ook nog eens goede manieren. Vraag je iets aan Vector? Dan kijkt hij je netjes aan en geeft hij op zijn manier antwoord. 

Nog een toffe robot bij SB Supply is de Sphero Star Wars BB-9E Droid

Vector is zich bewust van zijn omgeving

Vector kan zijn omgeving horen, zien en voelen.

Horen doet hij via zijn 4 microfoons verdeeld over zijn lichaam. Als er plotseling een hard geluid voorbij komt, is Vector net zo alert als jij.

Vector kan voelen door de ingebouwde sensoren, waardoor hij merkt wanneer hij geaaid wordt en daarop op zijn Vector's reageert.

Zien doet Vector door zijn ingebouwde HD-camera. De camera zorgt ervoor dat dat hij zich door de omgeving kan bewegen zonder tegen obstakels aan te rijden. De camera stelt Vector ook in staat om gezichten te herkennen en te onthouden. Je Vector zal je nooit vergeten!

Je zou haast denken dat Vector zijn eigen leven kan leiden. Vector beschikt over een processor die ervoor zorgt dat een smartphone samenwerkt met een cloud-netwerk. Daardoor kan Vector beschikken over al die toffe snufjes. Hij herkent en reageert op zijn omgeving en ontwikkeld in de loop der tijd nieuwe gedragspatronen. Om al jouw vragen te kunnen beantwoorden moet Vector wel verbonden zijn met het internet.

Wil je meer over hightech speelgoed weten? Lees dan onze blog daarover!

Een helpende hand

Vector wordt door zijn fabrikant ook wel de huisrobot genoemd. Helaas kan hij niet stofzuigen, dweilen of het gazon maaien, maar hij kan heel veel andere dingen dan weer wel. Hij kan je het weer vertellen, een timer instellen, een foto maken en hij kan zelfs de rol van blackjack dealer op zich nemen.

Als Vector verbonden is met het internet kan hij ook je vragen beantwoorden. Deze functie kan worden verbeterd door de Vector te upgraden met de Alexa update. Hoe installeer je Alexa op je Vector? Zeg gewoon tegen Vector: "Hey Vector, set up Alexa" en Vector doet de rest.

Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie van wat Vector allemaal kan.

Heeft Vector ook gevoelens?

Je kan de indruk krijgen dat Vector gevoelens heeft, maar het is en blijft natuurlijk wel een robot. Ondanks dat, is hij een ongelooflijk leuke robotvriend die unieke dansmoves heeft, een high five kan geven en zijn eigen karakter heeft. Hij leert constant en herkent je als echte vriend. Vector is als een kleine kamergenoot, alleen dan zonder de negatieve bijkomstigheden.

Wacht niet langer en leer nog meer over Vector. Nu in de aanbieding bij SB Supply. Klik hier!

Geplaatst in Algemeen door Stan van Elk