De beste bureaustoelen voor op kantoor! ✅

Elke dag breng je lange uren zittend achter je bureau door, op het werk of zelfs thuis. Het is echter mogelijk dat je niet de meest geschikte en comfortabele stoel hebt, wat na verloop van tijd tot rugproblemen kan leiden. Het is verrassend moeilijk om een hedendaags ontwerp te vinden dat comfortabel en functioneel is, zonder afbreuk te doen aan stijl en uiterlijk. In deze blog bespreken we de ergonomische bureaustoelen die we beschikbaar hebben op onze SB Supply site!

Dit zijn de criteria waarmee je rekening moet houden bij de keuze van jouw bureaustoel:

1. Ergonomie van de bureaustoel 

Ergonomisch ontworpen stoelen helpen het risico op spier- en botaandoeningen te verminderen en verhogen het comfortniveau. Om tegemoet te komen aan de unieke comforteisen van elk individu op de werkplek, moet je op zoek naar een stoel met meerdere verstelmogelijkheden. Door bij de aankoop van je stoel aandacht te besteden aan ergonomie, kun je een gezonde werkomgeving creëren en het risico op letsel beperken.

2.  Kwaliteit van de bureaustoel

Het materiaal van een bureaustoel is een belangrijke factor bij de beoordeling van de kwaliteit van het product. Dat voor een product plastic is gebruikt, wil nog niet zeggen dat het van slechte kwaliteit is. In sommige van de beste bureaustoelen zijn kunststoffen van hoge kwaliteit verwerkt. Zij helpen het gewicht van een stoel te verminderen en bieden extra flexibiliteit in onderdelen zoals de rugleuning. Andere gebruikte materialen, zoals op maat gegoten aluminium onderdelen voor armen, frames of mechanismen, hebben beter gepresteerd dan standaard stalen onderdelen. De afwerking speelt ook een belangrijke rol in de beoordeling van de fabricagekwaliteit.

Je twijfelt tussen een PU lederen stoel en een stoffen stoel?

3. Comfort van de bureaustoel

Wat zijn de meest comfortabele bureaustoelen? Dit is een vraag die vaak moeilijk te beantwoorden is. Sommige mensen vinden verschillende functies en ontwerpen comfortabeler dan andere. De toepassing waarvoor de stoel wordt gebruikt, is vaak van belang om te bepalen welke stoel het meest comfortabel is.

4. Rugleuning van de bureaustoel

Net als het comfort van de stoel is ook de rugleuning een subjectief iets. Het niveau van de steun en de plaatsing ervan verschilt sterk van gebruiker tot gebruiker. Het is belangrijk om het goed te doen; zonder goede rugsteun kan een stoel meer pijn veroorzaken dan goed doen. Een stoel met verstelbare rugsteun betekent niet noodzakelijkerwijs dat hij comfortabeler is dan een stoel zonder verstelbare rugsteun. Soms wordt de beste steun geboden door een natuurlijk gevormde rugleuning met de juiste vulling.

5. Verstelbare armleuningen van de bureaustoel

Niet alle armen bewegen op dezelfde manier. Het is belangrijk dat de armen in een comfortabele werkpositie worden gebracht. Ook is het belangrijk de armen in een comfortabele werkpositie te brengen. Tenslotte, of de armsteun comfortabel is om je elleboog en onderarm op te laten rusten. Er is keuze uit verschillende armsteunen. Lees onze blog over verschillende armsteunen om te zien wat het beste bij jou past.

Blog - 2D, 3D of 4D welke armsteun moet ik kiezen?

6. Ergonomische aanpassingen van de bureaustoel

Sommige bureaustoel opties maken een meer ergonomische en dus comfortabelere instelling mogelijk. Of het nu gaat om de kanteling van de zitting, de verstelbare hoofdsteun, de hoogte van de stoel, de verstelbare armleuningen en vele andere opties, afhankelijk van de stoel. Hierdoor zal jij op je best zijn en misschien zelfs productiever! 

Hoe de bureaustoel te onderhouden?

Het is belangrijk om jouw stoel regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en deze over het gehele oppervlak af te nemen. Vergeet de poten en wielen niet, die verdienen ook een goede schoonmaakbeurt! Ga bovendien altijd voorzichtig zitten om te voorkomen dat de basisstructuur wordt belast en de bekleding doorhangt. 

Welke bekleding kiezen voor een ergonomische bureaustoel ?

Voor een optimaal comfort is het belangrijk een stevige vulling te kiezen om zo comfortabel mogelijk te zitten. 

Moet ik kiezen voor verstelbare armleuningen om te profiteren van een ergonomische stoel?

Verstelbare armsteunen zijn een belangrijk voordeel. Zij stellen je namelijk in staat de positie van je armen te veranderen, of je nu administratieve taken verricht of zelfs videospelletjes speelt. Het is echter belangrijk dat je een goede houding aanneemt en dat de armen in lijn zijn met het lichaam.

Hoe bescherm je je nek met een ergonomische bureaustoel ?

Het is belangrijk dat je een stoel kiest die jouw rug echt ondersteunt. Hij moet zijn uitgerust met een verstelbare hoofdsteun die zich aan jouw morfologie aanpast.

Je kunt kiezen uit een ruim assortiment bureaustoelen met verschillende designs en kleuren die aan al uw behoeften voldoen! 

Geplaatst in Algemeen door Swen Heijstee