Wat is de beste gaming setup?

Ben jij op zoek naar de beste accessoires voor jouw gaming setup? Of wil jij jouw gamingsetup vernieuwen? Dan ben je op de juiste adres! Maak van jouw bureau een multifunctionele gaming/werkplek. In onze ultieme gids voor de beste gamingsetup leggen we stap voor stap uit hoe je een setup opstelt en hoe je het bestaande meubilair optimaliseert voor optimaal gebruik. 

Stap 1: de juiste gamestoel 

Ranqer Felix gamestoel zwart / wit

Het vinden van de juiste gaming stoel kan erg moeilijk zijn, er is zo veel keus, maar wij helpen jou met jouw keuze! Veel gamers kiezen hun gamingstoel op basis van het design, en niet de comfort, en dat is jammer.

Een game stoel  moet altijd een comfortabele zitpositie aanbieden. Het design moet altijd op de tweede plaats komen
Want hoe mooi een gamingstoel ook is, als hij je rug beschadigt, is hij het niet waard!

Daarom vertrouwen wij van SB Supply op onze merken zoals Gear4UFourzeNordic Gaming & Ranqer. Alle merken staan bekend om hun ergonomische houding en hun eersteklas design!

Ranqer

Ranqer neemt wat er al is, maakt het beter, en houdt het betaalbaar. Gamen is meer dan alleen een hobby, het is een lifestyle die veel mensen de afgelopen jaren hebben aangenomen. Daarom raden wij onze gamers de Ranqer gamestoelen aan!

Ranqer is geïnspireerd door de meest exclusieve stoelen ter wereld en combineert de nieuwste ergonomie met een voortreffelijk design voor een veeleisend persoon. De gamestoelen bieden optimaal comfort voor iedereen die veel achter het bureau of gamingconsole zit. Daarvoor raden wij de Ranqer Felix gaming chair aan! 

De Ranqer Felix gaming chair biedt een eersteklas zitervaring voor een instapprijs, zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken dat je na een gamesessie rugklachten krijgt, hierdoor kun je je gewoon blijven focussen op het spel!
De game stoel bevat een Butterfly mechanisme (kantelmechanisme) wat er voor zorgt dat jij jouw zitpositie kan personaliseren voor optimaal comfort en ondersteuning.

En voor onze fancy gamers bieden wij ook de Ranqer Halo RGB gamestoel en de Ranqer Aura RGB gamestoel aan met ingebouwde RGB verlichting.

Wil je meer informatie over game stoelen? bezoek onze blog over: Hoe vind ik de beste gaming stoel? De beste gaming stoelen van SB Supply

Stap 2: jouw eigen gaming bureau

Fourze D1400-E verstelbare gaming desk zwart

Een gamebureau moet natuurlijk wel bij je gaming setup passen. Klinkt eenvoudig, toch? Ja, maar velen vergeten dit detail. Het bureau moet niet te veel ruimte innemen, maar toch in het middelpunt van de belangstelling staan.

Fourze D1400-E verstelbare gaming desk
Wil jij een in hoogte verstelbaar bureau met een moderne uitstraling? kijk dan eens naar de Fourze D1400-E verstelbare gaming desk.

Met de Fourze D1400-E verstelbare gaming desk zwart kun je nog comfortabeler gamen en zit je recht voor het scherm. Verstelbaar in hoogte en ingebouwde Kabelgoot  Bestel hem snel hier bij SB Supply 

Haal het beste uit wat je al hebt!

Het juiste bureau is net zo belangrijk als een goede gamestoel, met een paar trucjes maak je van je eenvoudige bureau bijna een compleet gaming bureau.

Hier zijn een paar tips van SB Supply over hoe jij jouw bureau gamevriendelijk kan maken:

Kabelbeheer

Kabelbeheer is een super belangrijk onderdeel van een gaming setup. Je hebt vaak de duurste en best ontworpen apparaten, maar als gevolg van hopen aan kabels lijkt de hele gaming setup ongeorganiseerd en onprofessioneel.

Afhankelijk van het aantal kabels dat je wilt verbergen, zijn er verschillende oplossingen:

Bluelounge CableBox Mini zwart (CBM-BL)

Als je meerdere kabels wilt verbergen, is een CableBox de beste keuze. het zorgt ervoor dat al jouw kabels netjes zijn weg gewerkt. Dankzij de anti-slip basis kan je er zeker van zijn dat de doos niet gemakkelijk van de tafel zal glijden of vallen.  

Bestel hier de Cablebox: zwarte BlueLounge CableBox Mini

Kabelgeleiding 

Kabelgeleiding is een ander belangrijk onderdeel van het kabelbeheer en veruit het gemakkelijkst te implementeren. Een 9 of 6 pack (ze verschillen in grootte) van de Bluelounge CableDrops zijn superhandig. Door het kleefoppervlak zijn ze supergemakkelijk overal te bevestigen en ook weer te verwijderen zonder restjes achter te laten. Er zijn dus geen grenzen aan je creativiteit!

Bestel ze hier in Black 6s, Black 9s, White 6s of White 9s.

Organisatie

Zelfs de kleine dingen kunnen van je 'standaard bureau' een game / werkbureau maken. Een koptelefoonhouder kan je bureau ook veel professioneler maken.

Satechi 2-in-1 Headphone Stand with Wireless Charger space grey

Zoals je van Satechi mag verwachten is het gebruiksgemak groot. De Satechi 2 in 1 Headphone Stand Wireless Charger space grey met geïntegreerde draadloze oplader is de perfecte accessoire bij je gaming setup. In de voet van de Satechi Headphone Stand vind je een draadloze oplader die geoptimaliseerd is voor iPhone-gebruikers, met een output van 7,5W en ondersteuning voor MagSafe. Uiteraard is het ook mogelijk om hier je AirPods Pro of een smartphone van een ander merk met Qi-ondersteuning draadloos op te laden. De standaard is gemaakt van space grey aluminium en glanzend metaal.

Stap 3: de juiste bediening voor jouw console

Hoe sluit ik mijn controller aan op een PC?

Steelplay MetalTech Wired Controller Ruby Red

Sinds lange tijd kunnen nieuwere controllers (zoals de PS4-controller of Xbox One-controller) worden aangesloten op een PC.

Voor de aansluiting van de controllers zijn er 2 mogelijkheden:

1. Via de kabel 
2. Via Bluetooth.

De eerste mogelijkheid kan niet eenvoudiger zijn. Je sluit de micro-USB-poort met een kabel aan op je computer. Windows herkent dan automatisch de controller.

Het is ook gemakkelijk via Bluetooth, activeer gewoon de Bluetooth-functie van je controller en sluit het aan via het Bluetooth-menu van je PC.

Kijk uit! Voor sommige PC's moet echter nog steeds software worden geïnstalleerd. 

Heeft een controller voor de PC zin?

Het hangt allemaal af van het spel. Er zijn verschillende meningen over welk spel een controller of een toetsenbord met muis geschikt is. Maar controllers zijn het betere alternatief, vooral voor beginners. Een controller ligt beter in de hand en zorgt voor een meer natuurlijke en intuïtieve spelervaring.

Controllers zijn het meest geschikt voor vechtspellen en sportspellen (zoals Fifa), terwijl RTS en MMORPG's (bijvoorbeeld World of Warcraft) meer geschikt zijn voor toetsenborden. Voor first person shooters zijn controllers zowel toetsenbord en muis prima.

Je moet dus jouw besturing kiezen op basis van jouw meest gespeelde spellen.

Als je op zoek bent naar een geweldige gamemuis voor je volgende World of Warcraft-sessie, raden wij de Fourze GM900 wireless gaming mouse aan!

De Fourze GM900 wireless gaming mouse is gemaakt voor de gamers die een gaming muis willen met de beste eigenschappen, maar zonder vervelende kabels. Hij is gemaakt in een ergonomisch en lichtgewicht ontwerp die je de ultieme grip geeft ongeacht de snelheid van je bewegingen tijdens je gamesessie. De muis kan worden aangepast zodat je hem zowel voor je rechter- als linkerhand kunt gebruiken. Verder is het uitgerust met RGB-achtergrondverlichting die de GM900 een stijlvolle en exclusieve uitstraling geeft om je game-setup nog sfeervoller te maken

Beschikbaar in wit, zwart en cyaan

De ideale gaming headset  

Net zo belangrijk als alle andere gaming accessoires is een gaming headset. Ze zijn de ultieme geluidsbron voor videogames. 
Ze zorgen voor zowel jouw audio van de videogames en de gesprekken tussen jij en jouw vrienden.

Hoe kies je de ideale game-headset? 

De drie beslissende criteria zijn: geluidskwaliteit, verbinding en isolatie.

Een onberispelijke geluidskwaliteit is ongetwijfeld essentieel voor een goede speelervaring. Maar een goede geluidskwaliteit hoeft niet altijd doorslaggevend te zijn.

Wat betreft de aansluiting zijn er 2 mogelijkheden: Aansluiting met of zonder kabel. Het ideale type is afhankelijk van het gebruik van de headset.

Hoofdtelefoons die gebruik maken van bekabelde verbindingen zijn over het algemeen iets goedkoper. Als je een beperkt budget hebt, is het daarom raadzaam om te kiezen voor een headset met kabel en een betere geluidskwaliteit voor een vergelijkbare prijs. Zoals de Steelplay bedrade headset 5.1 Virtual Sound HP51 Black

Steelplay Wired Headset 5.1 Virtual Sound HP51 zwart

Voor meer informatie over gaming bezoek onze andere blogs hier
of bezoek onze website op: SB Supply

Geplaatst in Gaming door Kirsten Buitenkamp