MacBook en iMac: Opslagruimte uitbreiden met de MiniDrive

De opslagruimte van een nieuwe MacBook of iMac lijkt in het begin oneindig. Maar wie de Mac veel gebruikt merkt al snel dat de opslagruimte beperkt is. Veel Apple devices hebben een opslagruimte van slechts 128 GB - en deze opslag zit snel vol. Dit betekent natuurlijk niet dat je de MacBook of iMac vanwege een volle opslag niet meer kunt gebruiken. De MiniDrive adapter is de ideale oplossing om de opslagruimte snel en eenvoudig uit te breiden...

Waarom is de opslagruimte van MacBook en iMac beperkt?

MacBook SSD en iMac opslag

Apple heeft de opslagruimte van de MacBook en iMac in de afgelopen jaren steeds meer beperkt. Afhankelijk van het model heb je slechts 128 GB ter beschikking - en deze opslag zit al snel vol als je de Mac veel gebruikt. Apple biedt daarom bijvoorbeeld de mogelijkheid om meer opslagruimte toe te voegen als je jouw MacBook koopt, bijvoorbeeld 256 GB, 512 GB of 1,5 TB. En ook bij de iMac is dit een optie. En met een grotere opslagruimte blijft jouw MacBook of iMac sneller werken. Je kunt dus individueel kiezen hoe veel opslag jouw device heeft. Maar helaas: hoe meer opslagruimte je toevoegt, des te duurder wordt de Mac.

En wat als ik mijn MacBook of iMac al heb gekocht?

Niet iedereen die een MacBook of iMac koopt let op de grootte van de opslagruimte. Vaak heeft een goedkope prijs een hogere prioriteit. En eenmaal gekocht, is het nog duurder om de SSD schijf van de Mac uit te breiden. Als je voor deze oplossing kiest, moet er een nieuwe SSD ingebouwd worden - geen eenvoudige oplossing. Met een externe opslagruimte kun je dit probleem sneller en goedkoper oplossen.

Hoe zie je MacBook opslag?

Is jouw Apple-device langzamer dan in het begin en ben je bang dat de opslagruimte vol zit? Je kunt dit heel snel controleren door het overzicht van de opslagruimte te bekijken. Klik hiervoor in het Apple-Menu op "Over deze Mac" en klik op "Opslag". Hier vind je een overzicht van de beschikbare opslagruimte.

Zit de opslagruimte vol en wil je meer opslag voor MacBook en iMac?

Er zijn verschillende manieren om de opslagruimte van de Mac uit te breiden - ook als je geen nieuwe schijf wilt laten inbouwen. Een externe uitbreiding van de opslagruimte is minder ingewikkeld, flexibel en goedkoper.

Externe harde schijf

Afhankelijk van de grootte van de externe schijf staan er tot wel 1 TB aan extra opslag ter beschikking. Deze oplossing kan duur zijn en is vooral geschikt als je de externe schijf op één plek wilt gebruiken want een externe schijf is zwaar en niet handig om te transporteren. 

iCloud

Apple biedt de mogelijkheid om data in de iCloud op te slaan. Deze data staat vervolgens overal met je Apple-ID ter beschikking. Het voordeel van de iCloud is dat je geen extra device nodig hebt. Helaas heb je voor het gebruik van de iCloud wel altijd een internetverbinding nodig.

SD-kaart

Een SD-kaart is een kleine, flexibele oplossing voor extra opslagruimte. SD-kaarten kun je individueel kiezen, afhankelijk van het aantal GB dat je ter beschikking wilt hebben. Er zijn veel verschillende prijzen en maten van een SD-kaart dus je kunt het de kaart kiezen die het beste bij jouw behoeftes past. Het voordeel van een SD-kaart? Een SD-kaart is licht in gewicht en kan overal mee naartoe genomen worden.

Maar ook een SD-kaart heeft zijn nadeel. Vooral als je vaak op reis bent en je MacBook niet op slechts een plek gebruikt. Helaas kijkt er altijd een stukje van je SD-kaart uit je MacBook of iMac - dit is niet heel mooi of handig. Daarom hebben wij een nóg betere oplossing: de MiniDrive adapter.

Wat is een MiniDrive adapter en wat zijn de voordelen?

Je kunt een MiniDrive adapter in combinatie met een micro SD-kaart gebruiken. Het voordeel tegenover een gewone SD-kaart is de maat en vorm van de MiniDrive adapter. De MiniDrive past perfect in de SD-kaartsleuf van de MacBook en iMac en valt door de voorkant van aluminium niet op.

De micro SD-kaart kan dus met een MiniDrive adapter altijd in de MacBook of iMac blijven zitten zonder dat de kaart opvalt of in de weg zit. Dit is vooral handig als je veel op reis bent en geen zin hebt om een zware harde schijf mee te nemen of steeds een SD-kaart moet verwijderen omdat die uit je Mac steekt.

MiniDrive MacBook Air & Pro & iMac

De MiniDrive SD-kaart adapter voor MacBook en iMac is een speciale micro SD-adapter die het eenvoudig maakt om geheugen toe te voegen aan je MacBook of iMac. De adapter is ontworpen in het klassieke aluminium design van de Mac en valt hierdoor niet op! Op de productpagina vind je een overzicht van alle Mac-devices die het gebruik van de MiniDrive ondersteunen. Weet je niet zeker welke Mac je hebt? Dan kun je onze handleiding gebruiken om het juiste modelnummer te vinden.

Hoe gebruik ik een micro-SD adapter in computer?

De mini SD-Drive van Casecentive is dé oplossing voor een eenvoudige en snelle uitbreiding van de opslagruimte van jouw MacBook of iMac. Je kunt overal en altijd een back-up maken van je bestanden. Je kunt hierop bijvoorbeeld je favoriete muziek en films plaatsen. Daarnaast kun je je zakelijke bestanden eenvoudig back-uppen. De MiniDrive kan je Macbook tot wel 256 gigabyte extra opslagruimte geven, zonder aan je Macbook te hoeven sleutelen!

Er zijn slechts twee stappen nodig om de micro-SD adapter te gebruiken. Je plaatst eerst de micro SD-kaart in de adapter en vervolgens kun je de adapter in jouw MacBook of iMac plaatsen. De adapter past precies in je Macbook, zonder uit te steken. Je zult er dus nooit last van hebben. Deze slimme SD kaart uitbreiding oplossing voor MacBooks is de goedkoopste en snelste methode om je geheugen uit te breiden of een backup te maken. En dat zonder gesleutel!

Meer accessoires voor MacBook en iMac

Veel Apple-klanten hebben het probleem dat de opslagruimte van de MacBook of iMac te klein is - daarom hebben wij de ideale oplossing hiervoor. Maar ook voor andere accessoires kun je bij onze online shop terecht. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste beveiliging voor jouw MacBook of iMac? Dan ontdek onze categorie Mac beveiliging en sloten. En ook op reis is de veiligheid van een MacBook belangrijk - met een mooie sleeve of een handige laptoptas loopt jouw Mac geen schade op.

Wil je meer te weten komen over de MacBook en ben je geïnteresseerd in de USB-C aansluiting? Dan lees onze blog over de USB-C Multi-Hubs. Heb je vragen of opmerkingen over onze producten? Dan neem contact op met onze klantenservice - wij helpen je graag!

Geplaatst in Algemeen door Larissa Müller