Wat kan de USB-C aansluiting?

Een nieuwe generatie van USB aansluitingen

Wat is de USB-C poort?

De USB-C aansluiting is een van de nieuwste aansluitingen, die door de USB-IF (USB developer forum) ontwikkeld is. Inmiddels zit deze aansluiting aan veel Android-smartphones, laptops (bijvoorbeeld de MacBook) en verschillende tablets, zoals de nieuwe iPad Pro van 2018. Het fijne aan USB-C is dat deze aansluiting zowel voor verschillende devices (computer en smartphones) en met verschillende besturingssystemen (iOS, Android, Windows, Google enz.) werkt.

De toekomst zit in deze nieuwe aansluiting! USB-C maakt het mogelijk om je device op te laden (stroom), verbinding te maken met internet (Ethernet-port), data te synchroniseren (USB), video's (HDMI en VGA) en audio data (3,5-mm aansluitingen) af te spelen. Vanaf nu hoef je geen rekening meer te houden met de juiste aansluiting of adapter - met USB-C heb je alleen een kabel nodig om alle devices te verbinden.

Waarom naar USB-C wisselen?

Het is inmiddels erg handig dat we door Wifi en Bluetooth al steeds minder kabels gebruiken, maar voor sommige functies hebben we nog steeds verschillende aansluitingen en kabels nodig. Stel nou dat ieder device een USB-C poort zou hebben - dan zouden we steeds minder verschillende kabels nodig hebben. Bovendien vindt het bedrijfsleven tegenwoordig steeds vaker op verschillende plekken plaats. We zijn veel onderweg en dan is het fijn als we lichtere apparaten hebben die niet veel kabels en andere accessoires nodig hebben.

Wat is het nadeel van de USB Type C?

Helaas kan de USB-Typ-C aanlsuiting nog niet met alle USB-apparaten verbinding maken. En daarom hebben we dus adapters nodig! Wij kijken in deze blog vooral naar de nieuwe iPad Pro generaties (de iPad Pro 12.9" en de iPad Pro 11").

Weke USB-C hub voor de iPad Pro is de beste?

Kies voor een makkelijke oplossing om jouw iPad Pro op verschillende devices aan te sluiten en te genieten van alle functies van jouw tablet. Met de Satechi-hub voor de iPad Pro kun je jouw apparaat opladen via een USB-C aansluting en tegelijkertijd alle andere functies gebruiken. Je kunt je iPad aansluiten op een HDMI-apparaat en video's en afbeeldingen afspelen, maar ook een audioverbinding is mogelijk. Via USB 3.0 en SD-kaartlezer kun je bovendien data snel en eenvoudig synchroniseren.

iPad Pro 12.9 USB-C

Welke USB-C kabel voor de iPad Pro?

Verbind jouw iPad Pro met een Mac - USB-C naar USB-C

Je wil jouw iPad met je Mac verbinden om data over te dragen en te synchroniseren? Dit kan het makkelijkst met een USB-C-naar-USB-C-kabel. Wij adviseren het USB-C voedingskabel van Griffin.

Hoe verbind je USB-C met andere devices?

Verbind jouw iPhone met de iPad Pro - met USB-C naar Lightning

Verbind iPhone en iPad om data te synchroniseren. Dit kan het beste met het USB-C naar Lightning kabel van Satechi.

Verbind jouw USB-devices met de iPad Pro - USB-C adapter naar USB-A

Data van je iPad naar alle andere devices overbrengen is niet moeilijk - je hebt alleen de juiste adapter nodig! Maak bijvoorbeeld gebruik van de Satechi USB-C-naar-USB-A-adapter in het grijs of wit en verbind jouw USB-device. Of kies een adapter die nog meer aansluitingen heeft. Dan is de USB-C SD kaartlezer een goede oplossing.

Verbind jouw iPad met een beeldscherm of projector - USB-C naar HDMI

Met jouw iPad kun je overal werken en heel eenvoudig presentaties maken. Maar hoe kun je deze presentaties nou naar een groot beeldscherm of een projector overbrengen? Hiervoor moet je de iPad met een HDMI-apparaat verbinden. Dit gaat het beste met de Satechi HDMI-adapter in het grijs of zilver of met de handige Kanex-Adapter.

Verbind de iPad Pro met een SD-kaart

Helaas heeft Apple bij de nieuwe iPad Pro geen SD kaartensleuf geïntegreerd. Maar met de SD-adapter voor (Micro-)SD-kaarten van Satechi of de Satechi USB-C SD kaartlezer kun je ook met de iPad alle data van jouw SD kaart met je iPad synchroniseren.

Verbind de iPad Pro met een Ethernet-aansluiting - USB-C naar Ethernet

Last but not least.. kun je met jouw iPad ook verbinding maken met een Ethernet kabel. Dit is mogelijk met de Satechi USB-C naar Ethernet adapter!

Kabeloplossingen voor jouw MacBook

Ook bij MacBooks zien we steeds vaker de USB-C poort. Daarom vind je bij SB Supply USB-C kabeloplossingen en adapters, die jouw gebruik met de MacBook nog fijner maken!

Ontdek hier alle accessoires die wij voor de iPad Pro 2018 verkopen.

Weet je niet zeker of jij een iPad Pro hebt en een USB-C adapter of kabel moet gebruiken? Dan ontdek hier welk iPad model je hebt.