Mujjo's leren touchscreen handschoenen voor iPhone en iPad

Ondanks dat smartphones en tablets tegenwoordig overal mee naar toe worden genomen, zijn maar weinig mensen eigenaar van een paar touchscreen handschoenen. Tijdens de herfst- en wintermaanden is het handig om deze handschoenen te gebruiken voor het gebruik van de smartphone of tablet. Je handen blijven lekker warm en het touchscreen beeldscherm blijft beschikbaar. Als u geintersseerd bent in een paar touchscreen handschoenen raad ik u de Mujjo touchscreen gloves aan. 

Mujjo leather touchscreen gloves

De volledig leren handschoenen hebben naar mijn mening een prachtig design (zie afbeelding), zoals je zou mogen verwachten van een paar modieuze winterhandschoenen. Een lederen riem bij de pols heeft 2 knopen voor diverse pols maten en het extreem zachte leer heeft een matte afwerking. Het design en de feel van de handschoenen is hetzelfde als elke paar lederen handschoenen die je in een warenhuis zult zien en de cachmire voering zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je handen. 

De lederen handschoenen zijn in drie verschillende maten S/M/L. De maat van de Mujjo leather touchscreen gloves is afhankelijk van de breedte van de handpalm. Voor mij was M de juiste maat. 

Functie

Met de Mujjo Gloves is het mogelijk om met nagenoeg elk deel van de handschoen het touchscreen van de telefoon te gebruiken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je uitsluitend een klein deel van de vinger kan gebruiken. De werking van het touchscreen is bij gebruik van de handschoenen exact hetzelfde als wanneer je geen handschoenen om hebt. Voorheen had ik weleens problemen wanneer ik handschoenen aanhad en ergens op wilde klikken. Vaak klikte ik dan per ongeluk ergens anders op, maar door het kleine oppervalk dat de Mujjo leather touchscreen gloves nodig heeft voor het touchscreen beeldscherm heb ik hier geen last van.

Warmte

Een nadeel van de handschoenen is dat het geen warmte biedt tegen extreem koud weer. Bij temperaturen van -20° of lager, biedt de handschoenen onvoldoende warmte aan de handen. Hier in Nederland zal dit niet vaak voorkomen waardoor je hier geen hinder van ondervindt. In kouder gelegen gebieden zal ik de Mujjo leather touchscreen gloves niet direct aanbevelen.

Conclusie

De Mujjo leather touchscreen gloves zijn mij uitstekend bevallen. De touchscreen functie van de handschoenen is uitstekend en is daadwerkelijk een vooruitgang met andere handschoenen die ik voorheen had. De gloves bieden helaas geen optimale bescherming tegen extreem koud weer, maar dit is gelukkig in Nederland ook niet nodig. Al bij al vind ik de hoge prijs voor de handschoenen acceptabel en zal ik de Mujjo Gloves ook zeker aanraden.

 

Geplaatst in Algemeen door Frank Koot