De Samsung Galaxy S10 vs. S10E vs. S10 Plus

Begin maart heeft Samsung drie nieuwe modellen gelanceerd: de Samsung Galaxy S10, S10E en S10 Plus. Samsung heeft weer eens alle moeite gedaan om een nóg betere smartphone te ontwikkelen. Maar zoals altijd komt de vraag op: In hoeverre onderscheiden de modellen zich van elkaar? Wij hebben in onze blog de belangrijkste informatie met betrekking tot display, camera en batterij op een rijtje gezet en helpen je graag met het maken van jouw beslissing!

Groot, groter, Galaxy S10 Plus

Al bij eerdere modellen heeft Samsung zijn smartphones van een groot scherm voorzien. Daarom is de grote display van de S10 modellen geen grote verrassing - en natuurlijk nog steeds overtuigend! De S10E heeft een 5.8" display, de S10 heeft een 6.1" display en de S10 Plus heeft zelfs een display van 6.4".

Het enorme infinity-display strekt zich uit over de gehele voorkant van de S10 en laat alleen rechtsboven een uitsparing voor de camera aan de voorkant. Bovendien is de ultrasone vingerafdrukscanner bij de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus op het display geïntegreerd en zorgt voor een snelle ontgrendeling. Bij de Galaxy S10E bevindt de vingerafdruk zich aan de zijkant van de aan-/uit-knop.

Driedubbele camera

De camera van de S10 en S10 Plus zijn identiek: beide Galaxy modellen hebben aan de achterkant drie lenzen naast elkaar. Een 12-megapixel groothoek-camera, een 12-megapixel telefoto-camera en een 16-megapixel Ultra Wide camera. Samsung belooft met deze driedubbele camera een nog betere fotokwaliteit. En de S10E stelt ook niet teleur: zowel de groothoek-camera als de Ultra Wide camera zijn bij dit model geïntegreerd.

Batterijcapaciteit t/m 4.100 mAh

Ook de batterijcapaciteit van de Galaxy S10 modellen belooft veel goeds. De Galaxy S10E heeft een 3.100 mAh-batterij, de S10 heeft een batterij van 3.400 mAh en de S10 Plus heeft een capaciteit van 4.100 mAh. Ter vergelijking: de iPhone XS Max heeft een capaciteit van ongeveer 3.100 mAh. De nieuwe Samsung Galaxy-modellen gaan dus lang mee!

Daarnaast bieden de Galaxy S10, S10E en S10 Plus de mogelijkheid om via Qi-technologie op te laden. Kabels met stroomaansluiting zijn overbodig en worden vervangen door gebruiksvriendelijke draadloze oplaadstations. Het handige: Qi-laadstations zijn ook buiten huis makkelijk te gebruiken.

Is de Samsung Galaxy S10 waterdicht?

Alle drie Galaxy S10 modellen zijn IP68-gecertificeerd. Dit betekent dat de smartphones, net als de voorgangers Galaxy S8 en Galaxy S9, waterdicht zijn. Het cijfer 6 geeft aan dat de S10E, S10 en S10 Plus beschermd zijn tegen stof en vuil. Het cijfer 8 staat voor bescherming tegen water tot een diepte van 1,5 meter. Let op: de bescherming tegen water is niet van toepassing in zout water.

Maar smartphones blijven alsnog gevoelige apparaten, omdat bij een val of langdurig gebruik fijne krassen, barsten of scheurtjes kunnen ontstaan. Hier kan dus ook water  binnendringen. Daarom raden we aan om zoals gewoonlijk een beschermende hoes te gebruiken, zodat jouw Galaxy permanent wordt beschermd. Als je een stevige hoes wilt, raden we de hoesjes van UAG en GEAR4 aan. Toch op zoek naar een elegant hoesje? Dan neem een kijkje bij de booklet-hoesjes van Valenta. Ontdek hier ons gehele assortiment aan hoesjes voor de Galaxy S10E, Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus.

Ben je nog niet overtuigd van de nieuwe Samsung Galaxy en ben je aan het overwegen of een iPhone beter bij jou past? Dan lees ook onze blogpost over de iPhone XS Max. Of ben je op zoek naar accessoires voor een van de oudere Galaxy modellen? Dan kijk hier voor ons gehele assortiment aan accessoires voor de Samsung Galaxy of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.