Hoe creëer je de ultieme gamekamer thuis?

Gamen is een geweldige manier om plezier te hebben, te ontspannen, en je hand-oog coördinatie te oefenen. Of je nu net begint met gamen of jezelf als een pro beschouwt, het hebben van de juiste uitrusting is belangrijk en zal zorgen voor maximaal plezier. Van de juiste stoel tot de juiste techniek en apparatuur, er zijn bepaalde dingen die je nodig hebt als je thuis de ultieme speelkamer wilt hebben. Lees verder voor enkele tips en suggesties om een speelkamer te creëren die je nooit meer wilt verlaten!

Bescherm je rug met de juiste gamestoel

Als gamer heb je een comfortabele en ondersteunende stoel met de juiste eigenschappen nodig. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste gamingstoel.

Gaming stoel met goede rugsteun
Een goede ruggensteun is het belangrijkste element van een gamestoel, omdat hij je ruggengraat uitlijnt en je lichaam in de juiste positie houdt. Geef de voorkeur aan stoelen met lendensteun en een verstelbaar ontwerp, zodat je de hoek van de rugleuning naar behoefte kunt instellen. Met de juiste ruggensteun voel je je comfortabeler, heb je meer energie en kun je pijn of letsel als gevolg van langdurig zitten voorkomen.

Gaming stoel met verstelbare armleuningen
Verstelbare armsteunen geven je meer controle over je arm- en handpositie. Zoek naar een gamestoel met beweegbare armleuningen die je omhoog, omlaag, naar voren en naar achteren kunt bewegen voor optimale ondersteuning.

Ergonomische gaming stoel
Een ergonomische gamestoel geeft je alle steun die je nodig hebt om comfortabel te blijven. Ergonomische stoelen moeten voorzien zijn van een hoofdsteun, lendensteun en in hoogte verstelbaar zijn, zodat je tijdens het gamen in de juiste houding blijft zitten. Je stoel moet je een combinatie van steun, comfort en houdingsverbetering bieden!

Gaming stoel met verstelbare kussens
Gaming stoelen met verstelbare kussens maken het mogelijk om comfortabeler te gamen. De meeste stoelen met verstelbare kussens hebben een lumbaal "kussen" dat aan de rugleuning is bevestigd, evenals kussentjes voor de zitting, rugleuning en hoofdsteun die je kunt verschuiven om ze zo goed mogelijk op jouw lichaam af te stemmen.

Game stoel materiaal
Vergeet niet de juiste stof of hoes voor je nieuwe gamestoel te kiezen. Mesh is ideaal voor warmere omgevingen omdat het ademend en koel is. Stof of leer is een goede optie als je in een koude kamer gamet en je stoel meer warmte moet houden. 

Ga helemaal los met RGB / LED

In de gamewereld verwijst RGB/LED naar rood, groen en blauw. Laat RGB jou verlichtings- en kleurontwerp inspireren. Hier volgen enkele tips en game-accessoires die je zullen helpen een fantastische speelkamer met LED-verlichting te creëren.

RGB / LED Gaming stoel
Er zijn veel futuristische gamingstoelen met ingebouwde RGB/LED-verlichting. Deze stoelen moeten comfortabel zijn, maar ze moeten ook de juiste verlichting hebben rond de rugleuning, de zitting en de hoofdsteun om de look te creëren die je wenst. Wij hebben een grote selectie van RGB/LED gaming stoelen op onze SB Supply pagina!

Kies de juiste gaming-webcam

Veel interactieve spellen vereisen een webcamverbinding zodat je kunt communiceren met andere spelers, dus het is belangrijk om er een te kiezen met de beste kwaliteit en het beste beeld.

Hier is onze selectie van gaming webcams beschikbaar op onze SB Supply website!

De juiste gamer headset kiezen

Echte gamers gebruiken een speciale gamingheadset voor een meer meeslepende ervaring. Zo'n headset is ook handig als je geluid van hoge kwaliteit wilt om te praten of te luisteren terwijl je speelt!

Hier is onze selectie van gamer headsets op onze SB Supply website!

Het perfecte game bureau

Naast je gamestoel, webcam en headset moet je ook zorgen dat je een bureau hebt dat aan je behoeften voldoet. Hier zijn enkele tips om je te helpen het perfecte bureau voor jouw spelsessies te vinden.

Grote van het bureau

Net als bij ander meubilair, moet je ervoor zorgen dat je gaming desk goed in de kamer past. Beslis of je een klein of een groot bureau nodig hebt, afhankelijk van je consoletype en spelgewoonten. Een hoog bureau biedt meer verticale opbergruimte, terwijl een breder bureau je meer elleboogruimte biedt en ruimte voor een groter toetsenbord of muismat. Meet de ruimte van het bureau voordat je investeert om er zeker van te zijn dat het zal passen.

Hier is onze selectie van gamer bureaus op onze SB Supply website!

Natuurlijk is geen enkele gamer-setup compleet zonder de juiste spelcomputer, dus bekijk deze kenmerken om je gamer-pc compleet te maken.

Game muis

Een gamingmuis heeft een snellere reactietijd dan een standaardmuis. Zoek een gamer-muis met de juiste DPI (dots per inch), afhankelijk van of je snelle of "normale" handbewegingen gebruikt. Je muis moet comfortabel zijn en een goede grip hebben om je hand en pols stabiel te houden.

Hier vind je een selectie van gamer muizen op onze SB Supply pagina!

Game toetsenbord

Zoek een toetsenbord van duurzaam ABS plastic, zodat het lang meegaat en geen krassen maakt. Een achtergrondverlichting is standaard op de meeste gamer-toetsenborden, die ook een verscheidenheid aan kleuren en patronen bieden om het gamen interactiever te maken. Met een eenhandig toetsenbord kunt je met één hand typen terwijl je de andere hand vrij hebt voor de muis.

Geplaatst in Gaming door Swen Heijstee