Koptelefoon of oordopjes?

Koptelefoon-of-oortjes

Muziek luisteren doen we allemaal, maar doe je dat het liefst via je koptelefoon of toch liever via je oordopjes? Wij leggen je precies uit wat de voordelen zijn van beide opties. Heb je moeite om een keuze te maken? Geen probleem, met onze keuzehulp weet je direct wat jij wil! 

Koptelefoons

Koptelefoons zijn uiteraard groter dan oordopjes, maar hierdoor heeft het ook grotere speakers. Dit betekent dat ze geluid van buitenaf makkelijker tegenhouden. Je hebt twee soorten speakers. Over-ear modellen en on-ear modellen. Bij over-ear modellen zoals de JBL Tune 510BT zwart vallen de speakers over je oren heen. Bij on-ear modellen zoals de Avanca D1 Bluetooth Headset roze zijn de speakers wat kleiner en rust de speaker op je oorschelp. Dit is voor iedereen een persoonlijke keuze in wat hij of zij fijn vind.

Voor de rest moet je natuurlijk ook op andere features letten bij koptelefoons. Wil je een koptelefoon met draad of liever draadloos met Bluetooth verbinding. 

Werk jij graag in absolute stilte? Dan is het handig om noise cancelling te overwegen. Hierdoor hoor jij niks van je omgeving en kan je ongestoord aan het werk bent. Bekijk nu de Shokz OpenComm zwart en ervaar het zelf. 

Oordopjes

Oortjes zijn een stuk kleiner dan koptelefoons. Dit betekent echter niet dat oortjes altijd inleveren op geluidskwaliteit. Goede oordopjes hebben vaak net zo'n goed geluidskwaliteit als een koptelefoon. Verder zijn oortjes veel makkelijker om mee te nemen en zie je ze niet tot nauwelijks in je oor zitten. De meeste oortjes liggen oppervlakkig in je oorschelp, maar er zijn ook zogenaamde in-ear modellen. Deze oortjes, zoals de JBL Tune 120TWS earphones, gaan echt je gehoorgang in, en blijven daarom extra goed zitten.

Natuurlijk hebben oortjes ook verschillende features. Tegenwoordig hebben oortjes ook noise cancelling, dus kun jij onderweg altijd genieten van alle rust. Daarnaast heb je veel verschillende soorten oortjes. Zo heb je draadloze en bedraden oortjes zoals de Apple Earpods lightning, maar ook draadloze oortjes met een draad om te zorgen dat ze niet op de grond vallen als je ze uit doet, ideaal voor tijdens het sporten. 

Bekijk hier de JBL Under Armour Flash draadloze sport oordopjes. 

Koptelefoon of oordopjes?

Koptelefoons en oordopjes hebben allebei zo hun eigen kwaliteiten. Het is aan iedereen persoonlijk wat hij of zij fijn vind. Ben je veel onderweg en wil je niet te veel meenemen, dan zijn oortjes ideaal omdat ze makkelijker mee te nemen zijn. Wil jij je helemaal afzonderen en niks van de buitenwereld horen? Dan kun je wellicht beter voor een koptelefoon gaan. Er is voor iedereen de beste oplossing. Of je nu een sporter bent, veel muziek luistert op kantoor of graaf handsfree belt: er is altijd wel een model dat bij jou past. Bekijk hier het gehele assortiment. 

Thuis, kantoor of onderweg

Als je lang naar muziek of naar een podcast wil luisteren, dan is de koptelefoon de favoriet. Je kunt jezelf helemaal van de wereld afsluiten en niets of niemand kan jou meer storen. Een koptelefoon met noise cancelling zorgt voor ultieme stilte zelfs in een rumoerige omgeving zoals een kantoor of vliegtuig. Ben je een fanatieke gamer en wil je niemand tot last zijn, dan is een koptelefoon ook de beste keuze voor jou.

Ben je altijd maar onderweg? Dan zijn oortjes misschien beter voor jou. Ze zijn klein, passen in je broekzak en zijn ultra licht. Je hebt je oortjes altijd bij de hand, op de fiets of met een wandeling. 

Batterijduur

Niets is zo vervelend, je bent lekker muziek aan het luisteren en het geluid valt weg; de batterij is leeg. Een goede batterijduur is daarom onmisbaar voor een echte muziekliefhebber. Let daarom altijd op de batterijduur als je een nieuwe koptelefoon of oortjes koopt. Sommige modellen gaan wel 20 uur mee, terwijl andere maar 8 of 10 uur mee gaan. 

Wil je echt nooit zonder muziek komen te zitten. Dan moet je overwegen om oortjes met draad te kopen. Deze hoeven nooit opgeladen te worden en daarom kan de batterij ook nooit leeg gaan.

Muziek tijdens het sporten 

Opzwepende muziek helpt altijd tijdens het sporten. Vervelend als dan elke keer de muziek uit je oren valt. Daar wil je je tijdens het sporten niet druk om maken. Koptelefoons zijn dan vaak een goede uitkomst, alleen willen die nog wel eens verschuiven wanneer je intensief aan het sporten bent. Beweeg jij voortdurend in de sportschool of op straat? Dan zijn draadloze oortjes de beste uitkomst. Deze blijven goed in je oor zitten en je kunt vrij uit bewegen. Daarbij, je kunt nergens achter blijven met je snoer. 

Let op: Sport jij veel op straat? Dan raden wij het af om noise cancelling te gebruiken, zo kun het verkeer om je heen vaak niet horen wat zorgt voor onveilige situaties.

Bekijk hier het assortiment van Shokz. 

Ben jij specifiek op zoek naar koptelefoons of oortjes voor tijdens het sporten? Dan zijn de speciale sport koptelefoons of oordopjes altijd de beste keuze. Deze modellen hebben een speciale pasvorm waardoor ze altijd op hun plek blijven, hoe fanatiek je ook sport. Daarnaast zijn ze ook nog een zweet- en/of waterbestendig.

Draadloos

Een draadloze koptelefoon of oordopjes geven je ongekende vrijheid. Je blijft nergens meer achter haken en de muziek valt nooit meer uit je oren. Alle draadloze oortjes of koptelefoons maken verbinding via Bluetooth, zo kun je ze zowel voor je telefoon, tablet of computer gebruiken. 

Bekijk hier  de Aukey True Wireless Noise cancelling Bluetooth oordopjes. 

Koptelefoon of oortjes met microfoon

Handsfree bellen is ideaal wanneer je in de auto of op de fiets zit. Bekijk de VAVA VA-BH002 Draadloze Oordopjes. Ook tijdens het gamen is een koptelefoon met microfoon een uitkomst om met je teamgenoten te kunnen communiceren. Let goed bij de aanschaf van jouw nieuwe koptelefoon of oortjes het een ingebouwde microfoon heeft zoals bij de Sony Playstation Wireless Headset zwart

Bekijk het gehele assortiment koptelefoons en oortjes bij SB Supply!

Geplaatst in Algemeen door Swen Heijstee & Esra Demirtas