Creëer de beste thuiswerk omgeving

Thuiswerken klinkt altijd zo paradijselijk: geen wachtrij voor de koffiemachine op kantoor en geen vervelende baas die om de vijf minuten over je schouder mee kijkt of je alles nog wel goed doet. Het enige nadeel aan thuiswerken is dat je wel ongelooflijk georganiseerd moet zijn om thuis te werken, anders ontstaat er al snel chaos. Maak je geen zorgen, de SB Supply Home Office gids biedt je alle informatie die je nodig hebt!

Organisatie en vaste structuren

Organisatie is ontzettend belangrijk als je vanuit huis moet werken. Dit is omdat de vertrouwde structuren van de werkomgeving plotseling wegvallen.

Thuiswerken kan bijzonder uitdagend zijn voor werknemers met kinderen. Kinderen hebben namelijk veel aandacht nodig, en ze gewoon voor de televisie zetten is geen oplossing voor de lange termijn. SB Supply raadt daarom aan om kinderen bezig te houden met educatieve spelletjes, die leren combineren met een speelse aantrekkingskracht die kinderen aanspreekt. Waarom leerspelletjes zo belangrijk zijn voor kinderen kun je lezen in onze blogpost

Wij bevelen je de Osmo Genius Kit 2017 aan. 

Deze kit bevat 5 verschillende educatieve spelletjes, zodat je kind zich nooit zal vervelen!

Een groot deel wat bijdraagt aan de organisatie is de inrichting van een vaste werkplek. Hierbij is het balangrijk om de kabelspaghetti te vermijden. Organiseer je bureau met kabeloplossingen zoals de CableDrops of de CableBox van Bluelounge. Niets is vervelender dan klabels die kriskras over je bureau zijn verdeeld.

Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat de technologie functioneert zoals op een normale werkplek. Hier zijn adapters geschikt voor als multitalent. Satechi en ADAM elements  behoren tot de meest gewaardeerde merken in deze industrie. Lees onze blogposts met de titels 'Satechi : HDMI/ USB-adapters, draadloze opladers en kabels' en  'ADAM Elements: Kabel en VGA/ HDMI Adapters' om meer te weten te komen over deze adapters. 

Zorg er bij het kiezen van een adapter voor dat deze compatibel is met jouw werkstation. Bijvoorbeeld de Satechi USB-C Hub deze is voor alle laptops met USB-C aansluiting. 

Frisse lucht 

Ga naar buiten! Het is belangrijk om in beweging te blijven en gezond te blijven. Maak een wandeling tijdens de lunchpauze of voordat je aan je werk begint. Thuis werken elimineert de noodzaak om naar je werk te lopen. Natuurlijk is het fijn om lekker in je bed te liggen en te slapen. Maar het is raadzaam om je routine te handhaven en het woon-werkverkeer te vervangen door een ochtenwandeling. Dit zal je lichaam op gang brengen waardoor je veel productiever zal zijn geduren de hele werkdag.

Is een ochtendwandeling voor jou niet mogelijk? Waarom ga je dan niet wat sporten na het werk? Ga bijvoorbeeld joggen. De Stryd Footpod is daar de perfecte motivator voor. De Footpod meet namelijk je prestaties en je verbeteringen in de loop van de tijd.

De structuur van je thuiskantoor

De meest ideale situatie zou zijn dat je een speciale kamer in je huis of appartement hebt om de afleiding zoveel mogelijk te beperken. Je moet dus koste wat het kost vermijden dat je in je slaapkamer gaat werken, anders kan het zijn dat de aantrekkingskracht van je bed groter wordt dan de prioriteit van je werk! Maar dit is natuurlijk een keuze die voor jezelf is. Heb je geen speciale kamer tot je beschikking? Kies dan de kamer met de minste afleiding. Richt je kantoor mooi en efficiënt in. Je moet jezelf confortabel voelen in je werkomgeving, zodat je met plezier werkt. Als je een lange tijd in je thuiskantoor werkt, kan het de moeite waard zijn om te investeren in nieuw meubilair. De Studio Desk van Bluelounge combineert tijdloos design met een effectieve kabeloplossing. 


Als je slechts korte tijd thuis werkt, heeft het weinig zin om te investeren in nieuw meubilair. Maar kleine dingen kunnen nog steeds een groot verschil maken. Een iPad- of Laptopstandaard kan een groot verschil maken en het kost niet veel!

Als je nog vragen hebt, staat onze klantenservice tot je beschikking met individueel advies per telefoon 0544 700200 of per mail helpdeskNL@sbsupply.eu.

Geplaatst in Algemeen door Sam Verhoeven