Voordelen van de USB-C aansluiting

Een USB type C aansluiting staat erom bekend dat deze sneller, dunner en in het algemeen beter is. Maar wat zijn nou de precieze voordelen van de USB-C? In dit bericht bespreken we de voordelen waardoor je een betere kennis krijgt over dit nieuwe USB type!

Tip: Het is belangrijk om te weten dat de USB type C een andere aansluiting is en geen versie van de USB-A aansluiting. 

USB-C

 

Snelheid en overdracht

De overdracht met behulp van een USB-C van veel betere kwaliteit. Type C kan een overdrachtssnelheid bereiken tot 10 Gbps (gigabyte per seconde)! Je zou er bijna een snelheidsboete voor kunnen geven! Dit maakt type C 20 keer sneller dan de USB 2.0 die tot 480 Mbps (megabyte per seconde) gaat. Hij is ook 12 keer sneller dan de FireWire 800 en twee keer zo snel dan de USB 3.0! Ten tweede is type C ook stukken sneller met laden. de USB-C kan tot maar liefst 11 keer sneller laden dan een reguliere USB-kabel!

Compact en slank

Wist je dat het USB Type C enorm compact is? De connector is erg slank vormgegeven waardoor dit type zeer compact is. Dit zal in de toekomst ervoor zorgen dat de vormgeving van gadgets nog slanker zal worden. Een ander voordeel is dat de type C aansluiting voorkomt dat je constant zit te stoeien om de USB connector correct in de aansluiting te krijgen. Dit is volledig verleden tijd met type C, die een gedefinieerde boven- en onderkant heeft. 

 USB-C Reverse

 

Een kabel voor al jouw devices

En ten slotte ons laatste voordeel! Grotere leveranciers gaan in de toekomst werken met één enkele aansluiting met een USB-ingang! In de toekomst heb je dus geen ontelbare kabeltjes meer nodig maar kun je een enkel kabeltje gebruiken. Dit voorkomt ook het in de knoop zitten van allerlei snoeren die overal naar toe lopen.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de USB-C aansluiting? Dan ontdek in onze blog alle functies van de USB-C aansluiting. Of heb je al lang een device met USB-C aansluiting maar ben je op zoek naar de juiste adapter? Dan neem een kijkje in ons assortiment van USB-C adapters.

 

Geplaatst in Algemeen door Remi Klijn