Welke Apple Watch 2022

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de verschillen zijn tussen de acht generaties van de Apple Watch. Wat zijn de voordelen van de nieuwste modellen? Welke opties en welke maat Apple Watch moet ik kiezen? Toegegeven, het is gemakkelijk het spoor bijster te raken en de verkeerde keuze te maken. In deze SB Supply blog zullen we je helpen de beste beslissing te nemen op basis van jouw behoeften en, natuurlijk, jouw budget.

Selectie Apple Watch

Om het voor jou gemakkelijker te maken om jouw Apple Watch te kiezen, zullen we het aantal vergelijkbare modellen beperken. We zullen alleen verslagen uitbrengen over modellen die op het moment van schrijven van deze blog (29.03.2022) nog in de Apple Stores verkrijgbaar zijn. Dit zijn de series 3, SE en 7 modellen.

Apple Watch Serie 3

De Apple Watch 3 is een uitstekend horloge. Ondanks zijn processor uit 2017, slaagt hij er toch in om het nieuwste systeem (Watch OS 8) te gebruiken. Dit horloge is de perfecte manier om de potentie van de Apple Watch te ontdekken. Het zal niet de nieuwste functies hebben, maar het zal perfect voldoen aan de verwachtingen van een smartwatch (instapniveau). Je kunt Apple Pay gebruiken, telefoongesprekken voeren, je e-mail checken en je sportprestaties bijhouden. Apple zelf noemt een prijs van minstens 219 euro, maar het is niet ongebruikelijk om ze voor rond de 180 euro te krijgen. Voor deze prijs krijg je de kleine versie (38 mm) en geen internetverbinding ("cellulair" optie). Als je besluit een Apple Watch Series 3 aan te schaffen, raden we je aan een bandje te kopen dat bij je grip en gebruik past. Je hoeft niet verder te zoeken, SB Supply heeft al een blog over Het kiezen van de juiste armband voor de Apple Watch.

Welke Apple Watch bandje is het beste?

Apple Watch SE

Apple heeft ons al een paar jaar laten wennen aan het uitbrengen van producten uit de SE-serie. SE-producten dienen vaak als toegangspoort tot het Apple ecosysteem. Dit komt omdat SE-producten beschikken over de nieuwste technologie tegen een betaalbare prijs. In 2020 bracht Apple de Apple Watch SE uit met een initiële prijs van 300 euro (40 mm GPS). Dit horloge heeft dezelfde processor als de Series 5 en beweert vele jaren bruikbaar te zijn. De Apple Watch SE biedt momenteel de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt. Het heeft zeer nuttige opties zoals valdetectie, hoogtemeter, kompas en een gezinsconfiguratie (handig voor gezinsleden die geen iPhone hebben). De Apple Watch SE is ook compatibel met 4G-netwerken (voor 50 euro extra). Om het meeste uit jouw toekomstige Apple Watch SE te halen, raden wij je de prachtige polsbandcollectie van de "Milan"-Edition" aan.

Apple Watch Serie 7

De Apple Watch Series 7 is bedoeld voor een zeer specifieke doelgroep. Het is een horloge van zeer hoge kwaliteit, uitgerust met de nieuwste technologie van Apple. De processor is verbeterd, de display is vergroot (41 mm/45 mm), de Retina-display van het horloge is nu altijd aan en er zijn twee nieuwe sensoren: OCG en Blood Oxygen app. Aangezien deze horloge bedoeld is voor de tech-liefhebbers, raden we je aan alle technische specificaties direct op de Apple website te bekijken. Dus als je op zoek bent naar een Series 7 Apple Watch (of hem al hebt), hebben we een selectie van het horloge wordt gecompleteerd door een reeks armbanden van hoge kwaliteit die het design van het horloge benadrukken.

Technische vergelijking van de Apples Watches

 Kenmerken 

      Watch Serie 7   

      Watch SE         Watch Serie 3   
 Schermgrootte 41 / 45 mm 42 / 44 mm   38 / 42 mm
 Bloedzuurstof App + ECG Ja Nee Nee
 Herzfrequenz-Sensor     Generation 3  Generation 2 Generation 1
 Waterbestendig 50 Meter 50 Meter 50 Meter

 Noodoproep

Ja Ja Ja
 Internationele noodoproep Ja Ja Nee 
 Val detectie Ja Ja

nee

 Gezins configuratie Ja Ja Nee
 Levensduur batterij tot 18 uur tot 18 uur tot 18 uur
Snel opladen Ja  Nee Nee
Retina-scherm altijd aan Ja  Nee Nee
 Materiaal en ontwerp

Aluminium
Roestvrij staal
Titanium

Aluminium Aluminium
 Prosessor

SiP S7 Dual-Core

SiP S5 Dual-Core

SiP S3 Dual-Core

 Minimumprijs Apple Store 429,-  299,-  219,-

De juiste maat kiezen

De polsbandjes zijn verdeeld in twee categorieën: de kleine Apple Watch en de grote Apple Watch. Apple vertelt ons dat het kleine model geschikt is voor polsen tussen 13 en 20 cm en het grote model voor polsen tussen 14 en 22 cm. De "kleine" polsbandjes zijn compatibel met alle Apple Watches, en hetzelfde geldt voor het grote formaat. Als je bijvoorbeeld een Apple Watch 3 "large" (42 mm) koopt, is het polsbandje dat je hebt nog steeds compatibel met je Apple Watch 7 "large" (45 mm). Je kunt dus niet fout gaan bij het kopen van je polsbandjes. Kijk eens naar onze (officiële) Apple polsbandjes in kleine maten (38/40/41mm) en in grote maten (42/44/45mm).

Geplaatst in Algemeen door Luc Plagge