Hoe installeer ik mijn Google Nest Audio of mini ?

Heb je onlangs een Google Nest audio of Nest mini gekocht en kan je niet wachten gebruik te maken van de speaker? Wij helpen je graag met de installatie. Laten we beginnen!

Stap 1. Aansluiten

 

Haal je Google Nest mini of Nest audio uit de verpakking. Sluit je speaker vervolgens aan op de meegeleverde stroomkabel en stop deze in een stopcontact. Gebruik de schakelaar aan de zijkant van de Mini of Audio om het apparaat aan te zetten. 

Stap 2. Google Home-app

 

  • Download allereerst de Google Home-app. Deze is te vinden in de App store of Play store. 

  • Open de app en klik op ‘get started’

  • Log in met jouw bestaande Google-account of maak een nieuw account aan. 

  • De app zal na het inloggen op zoek gaan naar nieuwe apparaten. Zorg wel dat je verbonden bent met de wifi. 

Stap 3. Verbinden

Google Home app met Google Home Mini

Verbind nu de Google Home-app met je Nest mini of Nest Audio. Als de app jouw Google speaker gevonden heeft kan de installatie beginnen. 

  • Druk op instellen zodat de verbinding gemaakt kan worden

  • Als het apparaat verbonden is met jouw speaker dan hoor je een bevestigingsgeluidje uit de speaker komen. 

Als de speaker aan je app verbonden is kan je je speaker verbinden aan de wifi. De app zal eerst vragen in welke ruimte het apparaat zich bevindt. Creëer een nieuwe ruimte of selecteer een bestaande ruimte.

Multiroom Google Home

Stap 4. Verbinden met wifi 

Nu de ruimte geselecteerd is kan je jouw speaker verbinden met een wifi netwerk. Kies hetzelfde wifi netwerk waarmee jouw smartphone of tablet ook verbonden is. Lukt het na het invoeren van je wachtwoord niet om te verbinden met de wifi? Dan moet je een fabrieksreset uitvoeren. Dit doe je door 15 seconde op de demp knop te drukken en vervolgens de stap 4 te herhalen. 

Tip van SB Supply: Het is belangrijk dat de ontvangst van jouw wifi sterk genoeg is om gebruik te kunnen maken van de smart assistent. Gebruik de Google Nest wifi router voor razendsnel internet. 

 

Wifi verbinding Google Home Mini

Stap 6. Instellen Google Assistant

Nu kan je de Google Assistant activeren en instellen met de door jouw gewenste voorkeuren. 

  • De app zal vragen om de stemherkenning in te schakelen. Om dit te kunnen doen moet je toestemming geven om de microfoon gebruiken.

  • Spreek wat dingen in zodat de stemherkenning geactiveerd kan worden. 

Let op: De Vlamse versie van Google Home is nog niet beschikbaar. Indien je gebruik wil maken van Google Assistan in Belgie, kies dan de Nederlands of Franstalige versie. 

Stel de Google Assistent in

De Google Home app zal je nu vragen om toestemming voor het gebruiken van je locatie. Zodra je hier toestemming voor geeft, zal de Google Assistent gebruik maken van nuttige informatie over bijvoorbeeld het weer. Ook kan je streamingdiensten zoals Spotify en Netflix koppelen

Voilà, de Google Nest Mini of Nest Audio is nu klaar voor gebruik! 

 

Geplaatst in Smart home door Esra Demirtas