Met de iPhone 14 kies je voor mobiele next generation

iPhone 14

Met de iPhone 14 kies je voor mobiele next generation

Ze zitten niet stil bij Apple, dat weet je. Met grote regelmaat komen er nieuwe iPhone modellen op de markt die wéér beter zijn dan wat je al kende. De nieuwe serie iPhone 14 smartphones is daar een goed voorbeeld van. Het design lijkt misschien nog sterk op zijn voorganger, maar verder passeert hij de iPhone 13 op alle fronten. Vier varianten telt de serie: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Daarbij kun je ze eigenlijk ook een beetje indelen in twee groepen: de twee Pro’s kunnen namelijk op een aantal vlakken net iets meer dan de instapmodellen. Maar wees gerust, ook die instappers zijn al om van te watertanden. Dankzij flinke updates zijn onder andere de camera(‘s), de chips en de software functies aanzienlijk verbeterd.

Completer dan ooit

Het hart van de iPhone is een nieuwe A15- of een A16-chip, die allebei een groter werkgeheugen hebben gekregen en betere prestaties leveren. Dat zorgt er onder meer voor dat je lekker soepel kunt schakelen tussen apps. En ook veel langer dan vroeger, want door de geoptimaliseerde chip en software haal je meer uit de batterij van de iPhone. Bij normaal gebruik is 20 uur zeker haalbaar. Heb je geen apps openstaan, dan blijft je toestel dankzij de energiebesparingsmodus nóg langer werken.

Afhankelijk van het model beschikt de nieuwe iPhone 14 over een 6.1 inch of een 6.7 inch scherm, die beide een haarscherp beeld bieden. Over haarscherp beeld gesproken: aan de voorkant vind je bij alle iPhone 14 modellen een uitstekende 12MP-camera. De camera aan de achterkant varieert van 12MP voor de basisvariant tot 48MP voor de Pro-types. En of het nog niet genoeg is, de flink verbeterde selfie-camera presteert prima bij voldoende, maar ook bij matig licht. Genoeg opties voor de mooiste foto’s. Wil je al dat moois opslaan? Geen punt, met een opslagcapaciteit van 128, 256 of 512 GB is je iPhone er helemaal klaar voor. De Pro’s hebben zelfs 1TB aan opslagruimte!

Vele handige extra’s

Verder biedt de nieuwe iPhone 14-serie nog vele andere nuttige features en nieuwe software, zoals ApplePay, crashdetectie en photonic engine. ApplePay is natuurlijk een superhandig betaalmiddel als je geen geld bij je hebt. Photonic engine is een nieuwe functie die zorgt voor beter belichte foto’s, hoe licht of donker het ook is. En die crashdetectie is helemaal iets aparts: via een verbeterde gyroscoop en een algoritme kan jouw iPhone auto-ongelukken herkennen en in actie komen. Dat wil zeggen dat 10 seconden na een impact automatisch hulpdiensten en jouw SOS-contactpersoon worden gewaarschuwd. Wel zo veilig als je onderweg bent!

Geplaatst in iPhone door Swen Heijstee