Apple lanceert zijn eigen chip: Apple M1

"One more thing" met deze aankondiging hield Apple ons de laatste dagen aan het lijntje. Het "One more thing" 2017 heeft ons opgewonden en verrast. En nu 3 jaar later wil Apple ook deze markt domineren met zijn eigen computerchip.

Alles wat je moet weten, vind je in deze blogpost.

Apple Silicon

Tot nu toe werd de computerchipindustrie gedomineerd door Intel. Apple gebruikt deze chips ook al 15 jaar. Dit is nu aan het veranderen, na jaren van ontwikkeling door Apple Silicon. De nieuwe chip zou voor Apple en zijn Macintosh-computers nog een unieke voorziening kunnen zijn. Dankzij Apple Silicon zullen iPhones, iPads en Macs nu voor het eerst op hetzelfde softwareplatform draaien. In de toekomst zullen alle Macs worden uitgerust met hun eigen chips, wat de iPhone-maker een aanzienlijk voordeel zou kunnen opleveren als hij zijn beloften van efficiëntie en snelheid waarmaakt.

Apple's nieuwe M1 chip

Het belangrijkste:

  • Verdubbelde levensduur van de batterij
  • In de nieuwe MacBook Pro, MacBook Air en Mac Mini.

M1 is de eerste stap voor Apple Silicon. Vóór de introductie hadden Macs verschillende afzonderlijke chips: Apple T2, I/O chip, DDR4 geheugen, CPU, Thunderbolt controller. Nu zijn ze verenigd in de M1-chip - de snelste CPU ter wereld.

De M1-chip is momenteel de snelste op de markt met 16 miljard transistors. De 8 core CPU bestaat uit 4 cores elk voor snelle prestaties en hoge efficiëntie. Tot een 8-core grafische verwerkingseenheid (GPU) voor uitzonderlijke graphics en een 16-core neurale engine.

M1 zal worden ingebouwd in de nieuwe Mac mini, MacBook Pro 13'' en MacBook Air. Volgens Apple kunnen we 'supersnelle snelheden, betoverende graphics en een ongelooflijke energie-efficiëntie en batterijduur' verwachten. 

De modellen met M1-chip zullen beschikbaar zijn vanaf 17.11.2020.

Ontdek de MacBook accessoires bij SB Supply!

Weet je niet meer welke MacBook je hebt? Zoek het hier uit: Welk Apple MacBook model heb ik?

Geplaatst in MacBook door Swen Heijstee