Wat is esports?

Heb je wel eens gehoord van esports? Ben je een streamer die hard werkt om je streaming carrière als gamer te laten groeien? Deze blog zal uitleggen wat esports is en de verschillende mogelijkheden die het geeft voor streamers, met de hoop dat je geïnspireerd raakt om verder te gaan met je streaming reis.

Wat is esports?

Als je nog nooit van esports hebt gehoord, dan heb je geluk, want esports is een van de snelst groeiene game-industrieën. Esports is een afkorting voor electronic sports en het verwijst naar elk videospel dat competitief kan worden gespeeld, zoals FIFA, counter-Strike: Global Offensive, Dota-2, Fortnite en League of Legends. Er worden toernooien georganiseerd in landen als China, de Verenigde Staten van Amerika en Singapore. Organisaties, Steamers en spelontwikkelaars profiteren van de prestaties, de publiciteit en het geld dat tijdens deze evenementen wordt verdiend. Deze toernooien staan open voor gamers en streamers over de hele wereld. Publiek is ook welkom om de toernooien in real time te volgen.

 

Waarom is esports zo populair? 

Esports is al sinds 1995 een competitiesport. De vroegste competitie videospellen werden gevormd door organisaties zoals de Cyberathlete Professional League (CPL). Andere competities, zoals World Cyber Gaming (WCG) en Electronic Sport World waren belangrijke organisaties die hielpen bij de evolutie van esports. Het eerste evenement van betekenis, gehouden in 1997, omvatte een Ferrari als hoofdprijs. Sindsdien heeft de prijzenpot een mijlpaal van 1.000.000 dollar overschreden.

Net als gewone sportevenementen genereren Esports-organisaties geld door middel van reclame en sponsoring. Sponsors zoals Intel, BMW, Coca-Cola zijn de redenen dat esports blijft groeien. Streaming is een populaire manier voor gewone mensen om geld te verdienen, en als het goed gedaan wordt, kan het zelfs een fulltime baan worden. De prijzenpot die gamers krijgen is de belangrijkste bron van inkomsten voor esportsteams.

Wat is de esports prijzen pool? 

Nadat alle bijkomende aftrekkingen zijn gemaakt, wordt het geld verdeeld onder de teamleden, waaronder de speler die de geldprijs van de pool voor de competitie heeft gewonnen. Het deel van elke speler in het prijzengeld is dus een klein deel van de totale beloning.

Voorbeeld: Het 2021 Dota 2 toernooi werd gewonnen door team Spirit, die 18 miljoen dollar uit de prijzenpot kregen als resultaat van hun overwinning. Het geld zou dan worden verdeeld onder de Spirit-teamleden.

Welke opties biedt a streamer esports aan streamers

Als streamer, welke opties biedt esports?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het worden van een streamer en/of gamer in de esports industrie. 

Extra bron van inkomen

Streaming, for example, might provide a broad source of income. Popular gaming platforms like Twitch, Facebook Gaming, and YouTube Gaming provide partnerships and additional support that can help you make regular and long-term revenue. 

Streaming, kan een brede bron van inkomsten zijn. Populaire gamingplatforms zoals Twitch, Facebook Gaming en YouTube Gaming bieden partnerschappen en extra ondersteuning waarmee je regelmatige en langdurige inkomsten kunt genereren.

Erkenning krijgen

Als je een gamer bent die een platform wil opbouwen, is bekend worden en meer verkeer naar je livestreams en video's genereren het beste wat je kunt doen. Een van de belangrijkste aspecten is het creëren van geweldige content en het voorbereiden van je gaming room voor live streams. 

Deel uitmaken van de esports gemeenschap 

Als streamer of gamer kun je je eigen esports community beginnen, hoewel dit tijd en moeite kost; als alternatief kun je je ook gewoon aansluiten bij een gevestigde esports community. Door je aan te sluiten bij een community kun je in contact komen met andere streamers en je netwerk uitbreiden. Speel bekende online videogames zoals Call of Duty, Apex Legends of PUBG om de betrokkenheid van kijkers te vergroten.

Tot slot komt het allemaal neer op je eigen motivatie, en het risico nemen om in je passie te investeren.

Tip van SB Supply: Als je wil deelnemen aan deze snel groeiende wereld van esports, bekijk dan ons gehele assortiment speciaal voor gamers!

Heb je hulp nodig met iets anders? Voel je vrij om contact met ons op te nemen via onze chat, telefoon en e-mail. Bezoek onze contactpagina voor de volledige informatie!

Geplaatst in Gaming door Esra Demirtas