Hoe maak ik mijn huis smart?

Wil jij je leven ook een stukje makkelijker maken? Dan zijn slimme apparaten de ideale tip. Met een smart home bestuur je jouw huis gemakkelijk en snel vanaf een afstand. Lees hier alle voordelen en tips van een optimaal smarthome. 

Inhoudsopgave:

Waarom een smart home? 

Het hebben van een slim huis brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Meer comfort en gemak.
  • Bespaar kosten door het energieverbruik te verminderen 
  • Creëer meer veiligheid in huis
  • Geniet van uitgebreid entertainment

Welke functies heeft een slim apparaat?

Een smart home kan veel verschillende functies hebben. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de verlichting van jouw huis van een afstand te bedienen. Heb je het koud en wil je niet naar de thermostaat lopen? Zet de verwarming dan hoger vanaf een afstand. Luister je graag naar muziek tijdens het koken? Schakel deze dan in via de stembediening. Ook is het makkelijk je huis te beveiligen met bijvoorbeeld camera's of slimme deurbellen. Met de smart apparaten is alles in huis is naadloos verbonden. 

Bediening van een afstand

Het ultieme gemak ervaar je wanneer je apparaten vanaf een afstand kan bedienen. Wil je weten welke apparaten jij hiervoor nodig hebt? Wij vertellen het je. 

Iedereen heeft vast wel eens gehoord van de spraak bedieningsprogramma’s Alexa van Amazon en Siri van Apple. In 2016 lanceerde ook Google een eigen stemassistent genaamd: Google Assistant. 

Google Assistant ondersteunt spraakopdrachten, spraakgestuurd zoeken en spraakgestuurde apparaat bediening. Het programma wordt geactiveerd nadat er “Hey Google” wordt gezegd. Er zijn verschillende apparaten die ondersteund worden door Google Assistant zoal Google Nest en Chrome. 

De Google Nest mini is een slimme speaker met ingebouwde stembediening. Via Google Nest Mini kun je vanaf een afstand zoekopdrachten uitvoeren, lichten en thermostaten bedienen, muziek bedienen, afspraken maken, berichten sturen, bellen, apps openen en nog veel meer. 

De Google Nest Hub is het centrale punt van jouw slimme huis. Via het scherm kan je allerlei informatie over jouw andere slimme apparaten, het weer, berichten en komende afspraken ontvangen. Daarnaast kan je het scherm ook als fotolijstje gebruiken. Met Google Nest bedien je heel het huis vanaf een plek!

Entertainment

Haal jouw entertainment in huis door overal je favoriete muziek af te spelen en elke kamer op te lichten. 

Met de Google Nest Audio luister je draadloos muziek terwijl je je slimme huis bedient. De speaker combineert gebruiksgemak met een stevige audioweergave. De speaker heeft een krachtige bas en is ideaal voor het afspelen van jouw favoriete muziek, ook in grote ruimtes. Het is mogelijk om meerde Google speakers aan elkaar te koppelen om zo in elke ruimte dezelfde muziek te luisteren. Ideaal voor een feestje!

Wil je de sfeer van je huis helemaal compleet maken? Gebruik dan de Led-verlichting van Nanoleaf. Met deze slimme verlichting kan je elke kamer laten stralen zoals jij dat wil. Nanoleaf maakt het mogelijk verschillende figuren in verschillende kleuren en vormen te maken. Benieuwd wat je nog meer kan met de panelen van Nanoleaf? Lees dan onze blog.

Entertainment hoeft niet altijd over uitbundig te zijn. Soms heb je simpelweg zin om lekker een avondje op de bank te zitten terwijl je kijkt naar je favoriete film. Hiervoor is de Google Chromecast ideaal. Verbind de mediaspeler met jouw smart-televisie en stream eindeloze series, films en tv-program. Benieuwd hoe je deze het makkelijkst kan installeren? Lees dan onze blog en kom alles te weten over dit slimme apparaat. 

Extra veiligheid

Iedereen wil zich zo veilig mogelijk voelen in zijn eigen huis. Er zijn tegenwoordig veel manieren om hier voor te zorgen. Gebruik een camera binnen en buiten je huis, een bel die vanaf een afstand te besturen is of een smart lock voor de deur. 

Wil je met een gerust gevoel naar een andere kamer of uit huis? Gebruik dan de Withings Home HD-camera. Deze beveiligingscamera legt alles wat er in huis gebeurd vast met beelden en geluid. Daarnaast heeft de HD-camera sensoren die de omgevingswaarden meten. Als je niet thuis bent ontvang je meldingen wanneer er bijvoorbeeld iemand thuiskomt, er een raam of deur wordt geopend. 

De Withings camera is ook te gebruiken als babyfoon. Naast de standaard functies van een babyfoon is deze camera ook ideaal om herinneringen vast te leggen. Verzamel de mooiste momenten van je kind met de Home Diary functie. 

Om ervoor te zorgen dat alle apparaten altijd verbonden zijn is het natuurlijk belangrijk een goede wifi router te hebben. Met de Google Nest Wifi router heb je extra sterk bereik terwijl je de gemakken van Google assistent ervaart. Zo weet je zeker dat je altijd veilig en verbonden bent. 

Conclusie

Er zijn tegenwoordig enorm veel mogelijkheden om jouw huis smart te maken. Met deze slimme producten zorg je voor meer gemak, comfort en veiligheid op alle mogelijke manieren. Laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet? 

Benieuwd naar meer slimme producten? Bekijk hier het gehele assortiment

Geplaatst in Smart home door Esra Demirtas